Nieuw bestuur Kortebaanbond geïnstalleerd

13 april 2016 06:59

De Kortebaanbond heeft een nieuw bestuur. Tijdens een extra algemene vergadering, woensdag in Assendelft, stemden de leden in met Gerard Post Uiterweer als voorzitter. Daarnaast beginnen ook Frans Jansen (secretaris), Jasper de Jong (penningmeester), Bas Kuntz en Hans Ruygrok (beiden bestuursleden) met hun werkzaamheden. Bestuurslid Leo van Vliet is de enige van het vorige bestuur die zijn functie behoudt.

De wisseling van de wacht is het gevolg van het vrijwillige vertrek van voorzitter Theo van der Lans, penningmeester Gerlag Vis en bestuurslid Piet van Assema. Zij vonden het na jaren van trouwe dienst tijd voor een frisse wind en een nieuwe generatie. Post Uiterweer benoemde tijdens de vergadering, met instemming van de leden, Van der Lans en Vis tot erelid.

Promotie

Post Uiterweer had na de vorige vergadering, in november vorig jaar, al de taak van secretaris op zich genomen. Hij was de tijdelijke opvolger van de in september overleden Corrie Dekker. De voormalig communicatie-adviseur heeft zin in zijn nieuwe functie als voorzitter. “Ik zie voor mezelf een rol weggelegd in het promoten van de sport. Ook wil ik inspelen op actuele ontwikkelingen die de sport kansen bieden of bedreigen.”

Het nieuwe bestuur wil vernieuwing brengen, maar zeker niet breken met tradities. “Bij vernieuwing moet je denken aan de manier waarop wij met elkaar omgaan en communiceren. Hoe kunnen we als bond sneller inspelen op ontwikkelingen en behoeften van onze leden? Hoe kunnen we de samenwerking tussen de kortebaanwereld en de NDR, die de laatste jaren al is verbeterd, nog verder intensiveren? De kortebaan is enerzijds een niche in de drafsport, maar anderzijds zo razend populair dat je er niet omheen kunt. En wie weet lukt het ons om het aantal kortebaandraverijen de komende jaren weer tot boven de dertig te laten groeien.”

Lees meer over het nieuwe bestuur van de Kortebaanbond inclusief een uitgebreide reactie van Post Uiterweer in de Kortebaanspecial. De bijlage van het magazine Draf & Rensport is vanaf vrijdag 29 april te koop op de Nederlandse drafbanen en de Nederlandse Runnerz-vestigingen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.