Niet te vergeten: Nootdorp

4 augustus 2020 07:49

(Illowa Diamond was in 1996 de eerste winnaar in Nootdorp, toen nog verreden op het voormalig drafcentrum. ‘Moppentopper’ Harrie Engels draaft een stukje met de ereronde mee. (Foto: Huybers Paardensport Fotografie))

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Nootdorp dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars.

De kortebaan van Nootdorp is al jaren een pareltje op de kortebaankalender. Na vier edities op de het voormalig drafcentrum moest de organisatie voor de koers van 2000 noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Drie keer werd gebruik gemaakt van de Molenaar Blonkweg, waarna in 2003 De Poort, op een steenworp afstand van de plek waar ooit de legendarische Guus Knijnenburg met zijn entrainement huisde, in gebruik werd genomen. Een schot in de roos. De kaarsrechte asfaltbaan staat garant voor spektakel en bijzonder snelle ritten en is één van de mooiste banen in het circuit.

Ingeklemd tussen grote kortebanen als Santpoort en Beverwijk heeft Nootdorp doorgaans moeite om een maximaal aantal deelnemers aan de start te krijgen. Voor de editie van vorig jaar verzonnen zij wat anders. De koers startte om 16.00 uur en had een maximum van zestien deelnemers. Aan de sport deed het niks af, want er ontspon zich een spannende kortebaan met tal van mooie ritten op het scherpst van de snede.

Lindsey Pegram was de smaakmaker van de middag. Ze reed haar beide paarden naar de finale. Tijdens de eindstrijd koos ze er voor om achter Eliot Charisma te blijven en gaf Southwind Raptor over aan Wim van der Mespel. Dat was geen verstandige keuze. Ondanks drie opeenvolgende zeges toonde Eliot Charisma in Nootdorp niet de vorm van eerder dat seizoen, terwijl Southwind Raptor sterker oogde dan ooit. De finale werd dus geen moment spannend; de pupil van Bert de Boer was een dikke maat te groot voor zijn tegentander.

Bekijk hier de samenvatting van Nootdorp 2019

Erelijst Nootdorp

(locatie: drafcentrum Nootdorp)
1996Illowa DiamondHuib van den Heuvel
1997Beauty ApacheGuus Knijnenburg
1998Jade GroenhofJan van Dooyeweerd jr.
1999Icaros van VenloGuus Knijnenburg
(locatie: Molenaar Blonkweg)
2000Kim van LeeuwenCees Imming
2001Ido BaldwinDebbie van Gent
2002Ido BaldwinRobin Bakker
(locatie: De Poort)
2003Licence GherRuud Pools
2004Navy BlueAndries van der Blonk
2005Deliberate DustJohn de Leeuw
2006Update ZomerlandJohn de Leeuw
2007Timothy’s WayWim van der Mespel
2008NeerosonJohn de Leeuw
2009Timothy’s WaySven Schraal
2010Galimpulso AsJohn de Leeuw
2011Yke StarlakeJan Thijs de Jong
2012Axel CartoucheWim van der Mespel
2013Dreamcatcher VenusAad Pools
2014Viva’s LimburgiaManon Pools
2015Donate GroenhofJohn Dekker
2016Dutch BuitenzorgAndries van der Blonk
2017Cattiva BydJohn Dekker
2018Eliot CharismaLindsey Pegram
2019Southwind RaptorLindsey Pegram/Wim van der Mespel

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.