Niet te vergeten: Nootdorp

4 augustus 2020 07:49

(Illowa Diamond was in 1996 de eerste winnaar in Nootdorp, toen nog verreden op het voormalig drafcentrum. ‘Moppentopper’ Harrie Engels draaft een stukje met de ereronde mee. (Foto: Huybers Paardensport Fotografie))

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Nootdorp dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars.

De kortebaan van Nootdorp is al jaren een pareltje op de kortebaankalender. Na vier edities op de het voormalig drafcentrum moest de organisatie voor de koers van 2000 noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie. Drie keer werd gebruik gemaakt van de Molenaar Blonkweg, waarna in 2003 De Poort, op een steenworp afstand van de plek waar ooit de legendarische Guus Knijnenburg met zijn entrainement huisde, in gebruik werd genomen. Een schot in de roos. De kaarsrechte asfaltbaan staat garant voor spektakel en bijzonder snelle ritten en is één van de mooiste banen in het circuit.

Ingeklemd tussen grote kortebanen als Santpoort en Beverwijk heeft Nootdorp doorgaans moeite om een maximaal aantal deelnemers aan de start te krijgen. Voor de editie van vorig jaar verzonnen zij wat anders. De koers startte om 16.00 uur en had een maximum van zestien deelnemers. Aan de sport deed het niks af, want er ontspon zich een spannende kortebaan met tal van mooie ritten op het scherpst van de snede.

Lindsey Pegram was de smaakmaker van de middag. Ze reed haar beide paarden naar de finale. Tijdens de eindstrijd koos ze er voor om achter Eliot Charisma te blijven en gaf Southwind Raptor over aan Wim van der Mespel. Dat was geen verstandige keuze. Ondanks drie opeenvolgende zeges toonde Eliot Charisma in Nootdorp niet de vorm van eerder dat seizoen, terwijl Southwind Raptor sterker oogde dan ooit. De finale werd dus geen moment spannend; de pupil van Bert de Boer was een dikke maat te groot voor zijn tegentander.

Bekijk hier de samenvatting van Nootdorp 2019

Erelijst Nootdorp

(locatie: drafcentrum Nootdorp)
1996 Illowa Diamond Huib van den Heuvel
1997 Beauty Apache Guus Knijnenburg
1998 Jade Groenhof Jan van Dooyeweerd jr.
1999 Icaros van Venlo Guus Knijnenburg
(locatie: Molenaar Blonkweg)
2000 Kim van Leeuwen Cees Imming
2001 Ido Baldwin Debbie van Gent
2002 Ido Baldwin Robin Bakker
(locatie: De Poort)
2003 Licence Gher Ruud Pools
2004 Navy Blue Andries van der Blonk
2005 Deliberate Dust John de Leeuw
2006 Update Zomerland John de Leeuw
2007 Timothy’s Way Wim van der Mespel
2008 Neeroson John de Leeuw
2009 Timothy’s Way Sven Schraal
2010 Galimpulso As John de Leeuw
2011 Yke Starlake Jan Thijs de Jong
2012 Axel Cartouche Wim van der Mespel
2013 Dreamcatcher Venus Aad Pools
2014 Viva’s Limburgia Manon Pools
2015 Donate Groenhof John Dekker
2016 Dutch Buitenzorg Andries van der Blonk
2017 Cattiva Byd John Dekker
2018 Eliot Charisma Lindsey Pegram
2019 Southwind Raptor Lindsey Pegram/Wim van der Mespel

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.