Niet te vergeten: Hoofddorp

11 juli 2020 14:13

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Hoofddorp dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars van de koers in Hoofddorp.

Hoofddorp was dit jaar de gastheer van het kampioenschap van Nederland. In 2020 is het 170 jaar geleden dat er voor het eerst een kortebaan werd verreden in de Haarlemmermeer. Een uitstekende gelegenheid dus om het NK te organiseren, maar helaas zit het er dit jaar niet in. Het is te hopen dat Hoofddorp snel in de herkansing mag en alsnog zijn nationale kampioenschap kan organiseren.

De kaarsrechte Kruisweg leverde al menigmaal een prachtige koers op. De editie van vorig jaar vormde geen uitzondering. Met Eliot Charisma had de koers van Bob de Leeuw en Bert van Dooyeweerd een absolute smaakmaker. Ondanks een starthandicap van vijf meter declasseerde de pupil van trainer Mark de Jong zijn tegenstanders en haalde onbedreigd de finale.

Tijdens de eindstrijd wachtte Calvados Chess (John de Leeuw). De pupil van trainer Sjaak Snoek werd teleurstellend vroeg uitgeschakeld in Egmond aan den Hoef, maar haalde een paar dagen later in Hoofddorp het beste in zichzelf naar boven. Hij leek zich met elke omloop te verbeteren en had tijdens de finale de finale ook nog eens een voorsprong van tien meter op Eliot Charisma. Het mocht helaas niet baten, want na veel strijd bleek Eliot Charisma toch een maatje te groot.

Opvallende nummer drie van de middag werd Faustus (Wim van der Mespel). De pupil van trainer Bryan Vader had eerder dat seizoen niets laten zien, maar liep op de Kruisweg een uitstekende koers. Zowel tijdens de derde omloop als tijdens de troostfinale was hij te sterk voor Bronco Boko (Tom Kooyman), die op zijn beurt tijdens de tweede omloop verrassend te sterk was geweest voor titelverdediger Southwind Raptor (Lindsey Pegram). Met de derde plaats nam Faustus op een waardige manier afscheid van de kortebaan; niet veel later verhuisde hij naar België.

Bekijk hier de samenvatting van Hoofddorp 2019

Erelijst Hoofddorp

1939AllouezJan de Vlieger
(geen kortebaan in 1940 en 1941)
1942DiaboloJan van Leeuwen jr.
1943AllouezJan de Vlieger
(geen kortebaan in 1944)
1945Harrold Hanover HWillem Geersen
(geen kortebaan tussen 1946 en 1968)
1969Calumet VJan Hart
1970Bretteur PJan Wagenaar
1971HannibalJan van Dooyeweerd sr.
1972Hielke DHarry Pools
(geen kortebaan tussen 1973 en 2010)
2011Gilbert C.R.Robin Bakker
2012Andrea SwagermanFrans van der Blonk
2013Viva’s LimburgiaManon Pools
2014Andrea SwagermanFrans van der Blonk
2015Edo VenusAad Pools
2016Jagger BrolineRick Wester
2017Columbine LepRuud Pools
2018Southwind RaptorLindsey Pegram
2019Eliot CharismaLindsey Pegram

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.