Niet te vergeten: Egmond aan den Hoef

9 juli 2020 14:38

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Egmond aan den Hoef dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars van de koers over de ‘Hoever S’.

Dat de koers over de Herenweg in Egmond aan den Hoef dit jaar niet doorgaat is voor niemand leuk, maar zeker niet voor John de Leeuw. De zevenvoudig kortebaankampioen was bezig aan een ongekende reeks op de ‘Hoever S’. Deze reeks begon in 2015, toen hij won in Egmond aan den Hoef won met Prince of Moor. Daarna bleef De Leeuw winnen. Met Amiral d’Inverne (2016), Diesel Scott (2017) en Crazy Lover (2018) maakte hij het kwartet vol.

Zege nummer vijf volgde vorig jaar. De Leeuw startte op de ‘Hoever S’ met Ronny Brandt en Calvados Chess. Laatstgenoemde was vakkundig op 270 meter geparkeerd en was klaar voor een overwinning. Helaas voor De Leeuw en trainer Sjaak Snoek trof Calvados Chess tijdens de eerste omloop een ontketende Calistokingsdeep (Lindsey Pegram). De smaakmaker van 2019 leverde een fenomenale prestatie door maar liefst tien meter op Calvados Chess dicht te lopen en door te bekeren naar de tweede omloop.

Met Ronny Brandt had De Leeuw echter nog een ijzer in het vuur. Wat heet, de Italiaan van Stal de Groningers verkeerde in de vorm van zijn leven en kwam geen moment in de problemen. Tijdens de finale wist hij zelfs startkanon Chaman Rapida (Krista Timmer) in het startvak te verschalken. Onbedreigd draafde Ronny Brandt naar zijn tweede zege van het seizoen, na eerder te hebben gewonnen in Wognum. Op een zesde overwinning zal De Leeuw een jaartje moeten wachten.

Bekijk hier alle ritten vanaf de derde omloop van Egmond aan den Hoef 2019

Erelijst Egmond aan den Hoef

2006Short TripRuud Pools
2007Caretto AsAad Pools
2008Viva’s LimburgiaManon Pools
2009Donna NapoliAad Pools
2010Ziva FrisiaWim van der Mespel
2011Viva’s LimburgiaJosette Pools
2012Blackpearl Trans RAad Pools
2013Origan du BoisRuud Pools
2014Zero Option LaneLindsey Pegram
2015Prince of MoorJohn de Leeuw
2016Amiral d’InverneJohn de Leeuw
2017Diesel ScottJohn de Leeuw
2018Crazy LoverJohn de Leeuw
2019Ronny BrandtJohn de Leeuw

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.