Niet te vergeten: Egmond aan den Hoef

9 juli 2020 14:38

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Egmond aan den Hoef dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars van de koers over de ‘Hoever S’.

Dat de koers over de Herenweg in Egmond aan den Hoef dit jaar niet doorgaat is voor niemand leuk, maar zeker niet voor John de Leeuw. De zevenvoudig kortebaankampioen was bezig aan een ongekende reeks op de ‘Hoever S’. Deze reeks begon in 2015, toen hij won in Egmond aan den Hoef won met Prince of Moor. Daarna bleef De Leeuw winnen. Met Amiral d’Inverne (2016), Diesel Scott (2017) en Crazy Lover (2018) maakte hij het kwartet vol.

Zege nummer vijf volgde vorig jaar. De Leeuw startte op de ‘Hoever S’ met Ronny Brandt en Calvados Chess. Laatstgenoemde was vakkundig op 270 meter geparkeerd en was klaar voor een overwinning. Helaas voor De Leeuw en trainer Sjaak Snoek trof Calvados Chess tijdens de eerste omloop een ontketende Calistokingsdeep (Lindsey Pegram). De smaakmaker van 2019 leverde een fenomenale prestatie door maar liefst tien meter op Calvados Chess dicht te lopen en door te bekeren naar de tweede omloop.

Met Ronny Brandt had De Leeuw echter nog een ijzer in het vuur. Wat heet, de Italiaan van Stal de Groningers verkeerde in de vorm van zijn leven en kwam geen moment in de problemen. Tijdens de finale wist hij zelfs startkanon Chaman Rapida (Krista Timmer) in het startvak te verschalken. Onbedreigd draafde Ronny Brandt naar zijn tweede zege van het seizoen, na eerder te hebben gewonnen in Wognum. Op een zesde overwinning zal De Leeuw een jaartje moeten wachten.

Bekijk hier alle ritten vanaf de derde omloop van Egmond aan den Hoef 2019

Erelijst Egmond aan den Hoef

2006 Short Trip Ruud Pools
2007 Caretto As Aad Pools
2008 Viva’s Limburgia Manon Pools
2009 Donna Napoli Aad Pools
2010 Ziva Frisia Wim van der Mespel
2011 Viva’s Limburgia Josette Pools
2012 Blackpearl Trans R Aad Pools
2013 Origan du Bois Ruud Pools
2014 Zero Option Lane Lindsey Pegram
2015 Prince of Moor John de Leeuw
2016 Amiral d’Inverne John de Leeuw
2017 Diesel Scott John de Leeuw
2018 Crazy Lover John de Leeuw
2019 Ronny Brandt John de Leeuw

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.