Niet te vergeten: Buitenzorg Kortebaan Bemmel

10 augustus 2020 23:55

Door bekende omstandigheden gaat de kortebaan van Bemmel dit jaar niet door. Toch willen we deze koers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom een terugblik op de kortebaan van vorig jaar en een overzicht van alle winnaars.

Na de drukte in Santpoort is het altijd heerlijk toeven op de Teselaar in Bemmel. Sinds de eerste editie in 2007, toen de kortebaan als een welkome aanvulling voor de jaarlijkse ponymarkt werd beschouwd, heeft de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel zijn plekje in het circuit veroverd. De organisatie heeft jaarlijks problemen om aan een maximaal aantal deelnemers te komen, maar desalniettemin wonnen er op de Teselaar meerdere regelrechte klasbakken. Paarden als Le Dream, Blackpearl Trans R, Co Swagerman en Casanova misstaan op geen enkele erelijst.

Vorig jaar voegde Ronny Brandt met John de Leeuw zich aan dit illustere rijtje toe. De Italiaan van Stal de Groningers was uitstekend aan het seizoen begonnen met overwinningen in Wognum en Egmond aan den Hoef, maar zakte tijdens het Nederlands kampioenschap in Santpoort door het ijs. In Bemmel vond hij zijn oude vorm terug. De ruin moest zich verschillende keren flink strekken, maar knokte zich langs al zijn tegenstanders en pakte fraai de bloemen.

Binnenbochtje

Boucher le Blanc finishte met John Dekker op de tweede plaats. De combinatie had tijdens de eerste omloop voor een enorme stunt gezorgd door de kersverse kampioen van Nederland Doc Holiday te elimineren. Het binnenbochtje net na de start gaf uiteindelijk de doorslag tijdens de finale. Zelfs John de Leeuw gaf toe dat wanneer de loting andersom was geweest, niet Ronny Brandt maar Boucher le Blanc de ereronde had gelopen.

Stal Aad Pools eindigde op de plekken drie en vier. Contador (Manon Pools) kreeg een koers op maat, maar vergat het karwei af te maken. Tijdens de vierde omloop schakelde hij zichzelf uit met een mislukte start en een galoppade. Limbo gaf flink tegengas in zijn ritten tegen Boucher le Blanc en Ronny Brandt, maar was nog te onervaren om zijn tegenstanders in verlegenheid te brengen. Met een derde plaats kon trainer Aad Pools meer dan tevreden zijn.

Bekijk hier de samenvatting van Bemmel 2019

Erelijst Bemmel

2007Kaizarda LaureltonWim van Buytene
2008Winsome Bo BoJohn de Leeuw
2009Donna NapoliAad Pools
2010Jupiter DiamantWim van der Mespel
2011Le DreamChristophe de Groote
2012Be the best NorgWim van der Mespel
2013Blackpearl Trans RAad Pools
2014Co SwagermanFrans van der Blonk
2015Blackpearl Trans RDanny Brouwer
2016CasanovaJohn Dekker
2017CalistokingsdeepLindsey Pegram
2018Eliot CharismaLindsey Pegram/John Dekker
2019Ronny BrandtJohn de Leeuw

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.