NDR zet zweepverbod door, staking blijft uit

26 april 2017 14:28

De NDR is niet van plan om het zweepverbod uit het reglement te schrappen. De aangekondigde staking van de tegenstanders blijft echter uit. Wel gaan zij in overleg om een andere maatregel te treffen.

“De gesprekken en afwegingen van de laatste weken hebben niet geleid tot een wijziging van het standpunt om de zweep niet mee te mogen voeren op de kortebaan en het gebruik te verbieden”, meldt NDR-manager Pluimgraaff op de website van de NDR. “Dat dit besluit voor een aantal betrokkenen vervelend uitpakt, realiseer ik mij.”

Assendelft kan opgelucht ademhalen: de trainers en pikeurs gaan niet in staking.

Desgevraagd geeft Pluimgraaff aan dat hij de tegenstanders roemt om de manier waarop zij de afgelopen weken nogmaals in overleg zijn gegaan. “Er zijn tijdens de discussie meerdere manieren besproken om de maatregel in te perken dan wel voor een korte of lange periode uit te stellen. Al deze voorstellen zijn gewikt en gewogen, maar uiteindelijk door ons van tafel geveegd.”

Andere maatregel

De mededeling is hard aangekomen bij het kamp van tegenstanders van het zweepverbod. “Dit lijkt nergens op. Ik vind het verschrikkelijk kinderachtig dat de NDR niet wil luisteren naar professionele mensen”, vertelt trainer Hans Bot. “Je moet geen dingen doen waar je geen verstand van hebt. Dat doe ik ook niet.”

Desondanks zet Bot samen met de andere tegenstanders de aangekondigde staking niet door. “We willen de organisaties van Assendelft en de daaropvolgende kortebanen niet de dupe laten zijn. We laten het er echter niet bij zitten. Daarom gaan we volgende week met de tegenstanders om tafel om alsnog met een goede maatregel te komen.”

Ook Aad Pools betreurt de mededeling. “Het kan natuurlijk niet dat er zomaar een beslissing wordt genomen buiten ons om. Er is ook geen enkele aanleiding geweest om de bestaande regels omtrent het gebruik van de zweep te veranderen. De zweep wordt gebruikt ja, maar er wordt niet mee geslagen. Wat voor incidenten hebben we vorig seizoen gehad? We gaan inderdaad binnenkort bespreken wat we gaan doen. En wat daar ook uit komt, aan ons heeft het niet gelegen.”

We willen de organisaties van Assendelft en de daaropvolgende kortebanen niet de dupe laten zijn

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.