Mooi programma rondom kortebaan Duindigt

24 juni 2015 19:17

Wie op woensdag 1 juli de kortebaan op het gras van Duindigt bezoekt, kan genieten van paardensport in al zijn facetten. Naast vier draverijen is er tijdens de Dag van het Paard onder andere een show met Friese paarden, ponyrennen, een optreden van wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon, een ren en een rassendefilé. Entree kost zeven euro. Kinderen kunnen gratis naar binnen. Voor hen zijn er diverse activiteiten gepland.

Tijdens de kortebaan (loting op maandag 29 juni) komen zestien paarden in actie. Uitloten gebeurt op basis van seizoenswinsom. De eerste omloop is om 13.55 uur. Daarna moeten de liefhebbers zo’n anderhalf uur wachten op de tweede omloop. Deze staat gepland om 16.15 uur. De kortebaan wordt vervolgens in één keer afgemaakt.

In de vier draverijen komt ook een aantal (voormalige) kortebaners in actie. Zo start in de eerste koers om 13 uur Excuse Me met Caroline Aalbers. De schimmel strandde zaterdag nog in de eerste omloop van Sassenheim. Ook Zoe W en Sara Blue Lobell hebben een kortebaanverleden. In de derde koers komt Sierra Angel (foto) met leerlingpikeur Marco Spin in actie. De laatste koers (start om 17.51 uur) wordt verreden over gras. Deelnemers Air France, You got a Friend, Umina Jummy en Yke Heikant startten al eens op de kortebaan.

Prijsvraag

Tijdens de Dag van het Paard is ook het NDR Museum open inclusief een nieuwe kortebaanhoek. Speciaal voor de liefhebbers van de sprintafstand heeft het museum een prijsvraag uitgeschreven. Binnen hangen twaalf foto’s van kortebaners in een zilveren lijst. Op een voorgedrukt formulier kan aangegeven worden in welke plaats de foto is gemaakt. Degene met de meeste goede antwoorden wint. In totaal worden er dertien prijzen vergeven. Meedoen kan tot en met 1 juli 16 uur.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.