Belastingverzwaring kansspelen bedreigt kortebaan

14 november 2018 14:35

De Tweede Kamer bespreekt deze week een nieuw belastingplan. Daarin komt onder andere een belastingverzwaring op kansspelen voor. Zoals de plannen er nu liggen, betekent dit dat Runnerz 29 procent over de door haar uit te keren winst aan de staat moet afdragen. Dit zou een dusdanig grote kostenpost betekenen dat de wedorganisatie geen kansen meer ziet om de afdracht aan de kortebaanorganisaties te kunnen blijven doen.

Bij de directie van Runnerz is er duidelijk sprake van paniek. “Het is een hele grote kostenpost die wij niet kunnen behappen”, merkt directeur Paul Klomp op bij RTV Noord-Holland. Ook Kortebaanbond-voorzitter Gerard Post Uiterweer is bezorgd. “Wanneer dit belastingplan wordt doorgevoerd heeft de kortebaan een geweldig financieel probleem. Maar de kortebaan heeft in het verleden voor hetere vuren gestaan. Deze hebben wij altijd weten te overleven.”

Vertrouwen

Cees Pluimgraaff, manager van de SNDR, maakt zich voorlopig minder zorgen. “Samen met Paul Mulder, voorzitter van de Raad van Bestuur, ben ik al jaren in gesprek met Kamercommissies om de belastingmaatregel zo gunstig mogelijk voor de draf- en rensport te laten uitpakken. Ik begrijp niet waarom die druk vanuit de sector nu nodig is. Ik dacht daarover goede afspraken gemaakt te hebben. Voor zover ik het kan overzien heeft men in de Tweede Kamer heel goed in de gaten wat de maatregelen kunnen betekenen voor de draf- en rensport. Ik heb vertrouwen dat zij gehoor geven aan ons appèl.”

De redactie van kortebaandraverijen.nl is niet ongevoelig voor de problemen genoemd in bovenstaand onderwerp. “Ook wij maken ons zorgen, maar hebben het volste vertrouwen in de weerbaarheid van de kortebaansport. De belastingmaatregel kan een probleem zijn, maar de problemen in de algehele drafsport zijn net zo bedreigend. Het is daarom zaak om alle neuzen één kant op te krijgen.”

Ik begrijp niet waarom die druk vanuit de sector nu nodig is. Ik dacht daarover goede afspraken gemaakt te hebben

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.