Mogelijk Belgische ‘kortebaan’ op vrijdag 12 augustus in Ruiselede

14 juni 2022 18:44

De Belgische federatie heeft goedkeuring gegeven voor een koers gebaseerd op de kortebaan op vrijdag 12 augustus in Ruiselede. De organisatie trekt 7.500 euro uit voor prijzengeld en hoopt acht Nederlandse en acht Belgische paarden aan de start te krijgen.

De organisatie meldt dat het voor de koers een weiland heeft gereserveerd. Bovendien is het in overleg met wedorganisatie Bingoal voor het aanbieden van weddenschappen. De afstand bedraagt 270 meter.

Vervolg

Met de koers in Ruiselede, tussen Brugge en Gent, krijgen de sprintkoersen op het strand in De Haan mogelijk een vervolg. Dit jaar vonden deze plaats op zondag 10 en maandag 11 april. In tegenstelling tot De Haan staat inschrijving voor Nederlandse en Belgische paarden voor Ruiselede gelijk.

Santpoort heeft op donderdag 4 augustus de primeur van een interland tussen Nederland en België op de kortebaan. Het is nog niet bekend of de koers in Ruiselede onder dezelfde regels plaatsvindt als in Nederland. De datum van de Belgische koers is wel ongelukkig. Een dag later staat de kortebaan in De Lier gepland.

Foto: PR Pop-Hippodroom De Haan

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.