‘Mister kortebaan’ heeft reden tot lachen

2 juni 2013 09:44

De stal van Aad Pools was op de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord weer ouderwets op dreef. Ondanks de niet geringe tegenstand legde hij samen met dochter Manon beslag op de plekken één, drie en vijf. ‘Mister kortebaan’ had dus alle reden tot lachen.

De 64-jarige trainer uit Uitgeest had genoten. Black Beauty Venus won na Assendelft ook zijn tweede opeenvolgende kortebaan van dit seizoen over het parkoers op de Van der Pekstraat. “Hij ging vandaag geweldig. Hij draaide soms zo hard dat ik hem zelfs terug moest nemen.”

Na eenvoudig de debuterende Zenito Hanover en titelverdediger Umberto te hebben verslagen, volgde tijdens de derde omloop het stilstaande nummer. Niets of niemand leek Black Beauty Venus nog van de overwinning af te kunnen houden, maar daar dacht Wim van der Mespel met Time after Time duidelijk anders over. Brutaal won de combinatie de eerste rit van de halve finale. Daar had Pools niet op gerekend. “Nadat Tusee JL een rit van Time after Time had gewonnen tijdens de derde omloop, dacht ik dat het geen probleem moest zijn om haar te verslaan. Maar Black Beauty Venus kende echter een kleine hapering bij de start en verloor de eerste rit. Ik ben niet in paniek geraakt, want na die zware ritten tegen Tusee JL en de eerste halve finalerit was bij hem het ‘nekkie’ er af.”

Steentje

Na gedecideerd Yankee Attack tijdens de eerste finalerit te hebben geklopt, leek een klein steentje toch roet in het eten te gooien. “Dat steentje zat waarschijnlijk tussen één van zijn beenbeschermers en maakte een gaatje in één van zijn aders. Het bloed spoot er werkelijk uit”, legt Pools uit, wijzend naar een grote rode plas naast zijn veewagen. “Maar ja, in zo’n positie trek je hem niet meer terug.”

Gewond of niet, ook de tweede finalerit werd een prooi voor Black Beauty Venus, die daarmee zijn winsom over de twaalf mille tilde. Een starthandicap voor zijn volgende kortebaan is het gevolg. Pools geeft de teugels echter nog niet over. “Ik wil het eerst zelf met hem proberen. Wanneer dat niet lukt, kan Josette hem nog altijd vanaf de basisafstand rijden.”

Hoewel Dreamcatcher Venus (foto), Pools’ tweede troef in Amsterdam-Noord, al in de eerste omloop het loodje moest leggen tegen Attila, is de huidige kortebaankampioen dik tevreden over de progressie die het vijfjarige halfbroertje van de winnaar nog steeds boekt. “Hij moet het kortebanen nog leren en weet nog niet wat er van hem wordt verwacht. Tegen Attila was het al nek aan nek en de volgende keer mag hij met vijf meter minder starten. Dat geeft vertrouwen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.