Micha Brouwer: ‘Hij wint het op zijn lucht’

11 juli 2018 10:09

Micha Brouwer is voor altijd de pikeur die de eerste (en misschien wel enige) kortebaan op Schiermonnikoog won. Met Faustus boekte hij dinsdag een zege waar hij ook zelf niet op had gerekend.

“Ik heb in Egmond aan den Hoef wel gezien dat hij het kan. Ik vroeg me echter af of hij onderweg voldoende snelheid zou hebben. Dat is vandaag wel gebleken. Al won hij het op zijn lucht. Hij is niet snel moe en kan blijven gaan”, blikte Brouwer terug.

Toch blijft de pikeur kritisch. “Faustus moet nog een hoop leren in het startvak. Linksom gaat hij wel goed, maar rechtsom wil nog niet echt lukken. Wanneer hij daarin stappen maakt, kan hij een goede kortebaner worden.”

Rust

Trainer Bryan Vader maakte maandagmiddag al de oversteek naar Schiermonnikoog. “Ik wilde vooral rust creëren, voor de paarden maar ook voor mijzelf. Ik had anders al om kwart voor 4 mijn nest uit gemoeten om de paarden te voeren. En dan moet je nog een lange reis maken, inclusief de boot. En ’s avonds weer terug.”

Via internet vond hij een manage vlakbij de baan waar hij twee boxen kon huren. “We hebben er zo met de eigenarengroep een gezellig uitje van gemaakt. We gaan woensdagochtend pas weer naar huis, dus kunnen eerst nog de overwinning vieren.”

Faustus moet nog een hoop leren in het startvak

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.