Menger: ‘Beginnen op de kortebaan is moeilijk’

30 september 2012 08:07

Terwijl de vaste volgers de overwinning van Nottedestate Rex niet zagen aankomen, was de overwinning voor Marco Menger minder onverwacht. De trainer van de winnende merrie had al eerder de potentie van zijn troef gezien.

“Beginnen op de kortebaan is moeilijk”, verklaarde een stralende Menger die met uitvalsbasis Zeist een verkapte thuiswedstrijd had op de fraaie Maliebaan in Utrecht. “Je staat direct op de basisafstand en moet van gelijkaf aan de bak tegen hele goede paarden. Nootedestate Rex werd daar driftig van en maakte gemakkelijk een misstap. Toch vond ik haar in Medemblik al aardig gaan. Dat gaf hoop, zeker voor het moment dat ze met vijf meter ontheffing zou mogen starten.”

Midzomernachtzon

In Lisse pakte dit donderdag niet goed uit voor de Italiaanse wiens naam ‘midzomernachtzon’ betekent. “We hadden haar er voor de verrassing ingezet. Linksvoor was ze echter nog niet safe. Dat hebben we voor vandaag veranderd, bovendien hebben we haar laten behandelen.”

Met Be the best Norg had Menger nog een ijzer in het vuur. Beide paarden troffen elkaar in de derde omloop. “Wanneer Be the best Norg mocht voordraaien, had hij  de kortebaan gewonnen. Hij wilde echter niet achterom. Voor ons maakt het natuurlijk niet uit. Wij zijn erg blij met de overwinning vandaag. Nottedestate Rex heeft haar verblijf op de kortebaan in elk geval nog met een jaar verlengd. Als ze het vandaag ook niet had gedaan, weet ik niet of we nog met haar door waren gegaan.”

Voor zijn Giovanni is de strijd gestreden. “Hij heeft er geen zin meer in. Het is klaar. Dan kun je hem nog wel inschrijven in ’t Zand, maar dat heeft weinig zin. Hij heeft het zowel op de lange-als de kortebaan goed gedaan. Hij verdient een mooie oude dag.”

Nek aan nek

Voor pikeur John Dekker betekende het zijn eerste zege van het seizoen. Ook hij had niet op winst gerekend. “In Medemblik vond ik haar niet slecht gaan. We liepen Vanitas d’Echo eraf en waren nek aan nek met Diamond Wood. Dat gaf wel hoop, zeker met vijf meter minder. Ik vond dan ook niet dat we kansloos waren, maar een overwinning verwachtte ik niet direct. Zeker niet na Lisse toen ze van de benen ging. Maar vandaag ging ze heel goed. Ik had de tijd om rustig te draaien, dat scheelt. Ik ben blij dat ik nu alsnog een overwinning heb geboekt. Ik ben echter realistisch. Ik heb een aantal finales kunnen rijden, alleen maakten we het steeds net niet af. Ik ga al te lang mee op de kortebaan om daar onrustig van te worden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.