Megaverrassing in Beverwijk: Quick du Vivier wint!

14 augustus 2014 19:07

Quick du Vivier heeft donderdag tijdens de kortebaan in Beverwijk voor een daverende verrassing gezorgd. In een veld met bijna alleen maar grote namen sloeg de grote outsider toe samen met pikeur Cees Imming. De nummer twee Novelune Rex met Denise Pennekamp was minstens zo’n grote surprise. Groot favoriet Edo Venus met Aad Pools eindigde als derde voor Donate Groenhof en Ruud Pools.

Lang leek het erop dat Edo Venus en Donate Groenhof samen gingen uit maken wie de beste was in Beverwijk. Beide paarden maakten indruk op de Breestraat en legden keer op keer de tegenstanders hun wil op. Een wonderlijke halve finale gooide echter alles op zijn kop. Edo Venus struikelde met een ongelukkige te vroege start en een galoppade over Novelune Rex die na een bijloting in de tweede omloop met geluk de laatste vier had bereikt. Ook Donate Groenhof gaf het zomaar op. Lopende liet ze zien de betere te zijn over Quick du Vivier, maar met twee galoppades gooide de merrie haar eigen glazen in.

Ook Quick du Vivier had over geluk niets te klagen gehad gedurende de middag, al maakte hij met enkele snelle ritten wel duidelijk dat de vorm beter was dan ooit. In de finale had hij weinig moeite met Novelune Rex waardoor Cees Imming voor het eerst in acht jaar (Twilight Dragon in IJmuiden, 2006) weer eens een ereronde mocht rijden op de kortebaan.

Ook de wedders bij de totalisator hadden de winst van Quick du Vivier, in eigendom van Cees en Jenny Dobber, niet voorzien. Een winnend weddenschap op dit paard leverde in de eerste omloop bijna 77 keer de inzet op.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.