Meeste toppers aan de start in ’t Zand

8 oktober 2015 06:42

De laatste kortebaandraverij van het seizoen, op maandag 12 oktober in ’t Zand, belooft een waar spektakelstuk te worden. Traditioneel zijn alle toppers van de afgelopen maanden aanwezig. De kwaliteitsverschillen zijn zo gering dat het aanwijzen van een favoriet bijna onmogelijk is. De eerste start op de Keinsmerweg is officieel om 13.00 uur.

Bekijk het deelnemersveld. Bekijk ook het deelnemersveld; het officiële document van de NDR.

Alle kampioenen van 2015 worden tijdens deze feestelijke middag in het zonnetje gezet. John de Leeuw pakte net als vorig jaar de titel bij de pikeurs. Danny den Dubbelden werd leerlingkampioen en Aad Pools zegevierde als trainer van het jaar. Alleen het ‘Kortebaanpaard 2015’ is nog niet bekend. Donate Groenhof verdedigt tijdens de laatste kortebaan een voorsprong van twee punten. Achtervolger Blackpearl Trans R zal minimaal de finale moeten halen om net als in 2012 en 2013 de titel op te eisen.

Vanzelfsprekend

Hoewel beide merries het seizoen kleur hebben gegeven en ongetwijfeld veel aanhang hebben bij het spelend publiek, is het niet vanzelfsprekend dat zij ook om de eerste prijs in ’t Zand strijden. De starthandicap van vijf meter weegt zwaar, zeker met een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld zoals nu het geval is. Het voortdurend moeten inhalen kan de beide klasbakken in de finalefase wel eens opbreken.

Wellicht dat andere kanshebbers daarvan kunnen profiteren. Howings Kumpel was tijdens de laatste koers in Lisse beter dan ooit en won afgetekend. Kan hij dit huzarenstukje herhalen? De vierjarige Eluna di Quattro heeft eindelijk de juiste vorm te pakken, maar maakt gemakkelijk een galoppade. Ook ervaren paarden als Zenito Hanover, Prince of Moor, Co Swagerman, Iper lying en Zero Option Lane (de winnaar in 2012) mogen niet worden vergeten.

Ben je er niet bij in ’t Zand, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf maandagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nl[email protected]

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.