Medemblik mogelijk eerste ‘reguliere’ kortebaan die wél doorgaat

30 augustus 2021 09:58

Harddraverijvereniging Prins Hendrik zet alles op alles om de kortebaan op maandag 20 september (aanvang 13.00 uur) op de Nieuwstraat door te laten gaan. Hiervoor is het bestuur wel afhankelijk van de versoepelingen van de coronamaatregelen. De persconferentie op vrijdag 17 september is essentieel.

Vooralsnog is geen enkele ‘reguliere’ kortebaan doorgegaan. De Kortebaanbond organiseerde koersen op de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord en ook Nootdorp, Santpoort, Warmond en Hoofddorp planden hun kortebaan op deze alternatieve locaties. Hier kunnen de organisaties de toeschouwersaantallen reguleren en de verplichte anderhalve meter afstand beter hanteren. Het is echter nog altijd wachten op een kortebaan die op een ‘normale’ manier doorgaat.

Versoepelingen

Medemblik is mogelijk de eerste die hierin gaat slagen. Het kabinet is van plan om vanaf 17 september nieuwe versoepelingen door te voeren. Dit zou precies goed uitkomen voor Medemblik. De kermis en het vuurwerk kunnen op 20 september niet doorgaan, maar de kortebaan waarschijnlijk wel.

Het zou fantastisch nieuws zijn als de kortebaan van Medemblik op een ‘normale’ manier door kan gaan.

Bezoekers kunnen alleen naar binnen bij één van de vijf toegangspoorten met een toegangskaart, een coronabewijs en een paspoort of ID. Leden van de harddraverijvereniging krijgen hun kaart thuisgestuurd. Overige liefhebbers kunnen een kaart à 5 euro aanschaffen in de voorverkoop vanaf zaterdag 18 september 11.00 uur op de Nieuwstraat 19 in Medemblik met registratie van hun gegevens (maximaal twee per persoon). Mocht de kortebaan onverhoopt toch niet doorgaan, dan zijn de kaarten geldig voor de editie van 2022.

Moeilijk te voorspellen

Omdat er al bijna twee jaar geen reguliere kortebanen zijn gehouden, is de koers moelijker te voorspellen dan voorgaande edities. De favorieten zijn gebaseerd op de koersen op Duindigt en in Emmeloord. De ondergrond is hier natuurlijk anders dan op de Nieuwstraat. Ook zijn de paarden minder gewend aan het publiek zo dicht bij het parcours. Bij deelname zullen vermoedelijk de winnaars van dit jaar veel aanhang hebben bij de wedders. Chief One (twee keer), Cesar Charisma (twee keer) en Calistokingsdeep wisten al te zegevieren. Archange de Jiel, de winnaar van 2019 in Medemblik, werd dit jaar al twee keer tweede en behoort ongetwijfeld ook tot de favorieten.

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Medemblik op donderdag 16 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De Harddraverijvereniging Prins Hendrik houdt iedereen die de koers wil bezoeken op de hoogte via zijn eigen website.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.