Medemblik mag maandag kortebanen op de Nieuwstraat

15 september 2021 13:00

De kortebaan van Medemblik gaat maandag door! De Harddraverijvereniging Prins Hendrik heeft in overleg en samenwerking met de gemeente Medemblik toestemming gekregen om ‘gewoon’ op de Nieuwstraat te koersen. Publiek is welkom met een geldig coronabewijs en ID. De aanvang is 13.00 uur.

Om de harddraverij op 20 september door te kunnen laten gaan, heeft burgemeester Frank Streng besloten ontheffing te verlenen op de placeringseis en het maximaal aantal bezoekers. De wet staat de gemeente toe gebruik te maken van de ontheffingsmogelijkheid. Volgens de geldende maatregelen tot 25 september zou de harddraverij anders niet door kunnen gaan.

“Ik zie, ook in het licht van de uitspraken van onze premier dinsdag, voldoende aanleiding om als gemeente onze medewerking te verlenen aan dit unieke en cultuurhistorisch belangrijke evenement. Om de harddraverij veilig en verantwoord te laten verlopen voor iedereen gelden er duidelijke maatregelen en voorwaarden. Deze zijn in nauwe samenwerking met de organisatie bepaald”, aldus burgemeester Streng.

Medemblik is de eerste ‘gewone’ kortebaan sinds het uitbreken van de coronapandemie.

Coronatoegangsbewijs

Eén van die maatregelen is het coronatoegangsbewijs met een geldig identiteitsbewijs. Bij de entree van het evenement moet iedereen van 13 jaar en ouder een bewijs kunnen tonen van volledig gevaccineerd zijn, een negatieve pcr-test van niet ouder dan 24 uur of een bewijs van herstel van de infectie.

Tijdens het evenement wordt ruim ingezet op veiligheid door de aanwezigheid van BOA’s, politie, een groot aantal beveiligers en bewakingscamera’s om alles in goede banen te leiden. Ook sluiten om 23.00 uur het terrein en de horeca.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op zaterdag vanaf 11.00 uur ter hoogte van Nieuwstraat 19 in Medemblik. De kosten bedragen 5 euro. Ook zijn er kaarten te koop bij de kassa’s aan de baan. Deze zijn vanaf 11.00 uur open. Houd voor het laatste nieuws de kanalen van Prins Hendrik in de gaten.

Toestemming

De Harddraverijvereniging Prins Hendrik is de eerste die toestemming heeft gekregen voor een ‘gewone’ kortebaan sinds het uitbreken van de coronapandemie. Vorig jaar werden er wel twee alternatieve kortebanen gehouden op de Renbaan Duindigt. Dit jaar stonden er vier op het programma op Duindigt en twee op de grasbaan van Emmeloord.

“Het is een zenuwslopend proces geweest, maar door de goede samenwerking met de gemeente Medemblik hebben we een positief resultaat bereikt”, zegt voorzitter Hans Nipshagen opgelucht. “We hebben met de gemeente alles op alles gezet voor de kortebaansport en worden daarvoor beloond. We gaan er een geweldig evenement van maken.”

Programma

Het feest in Medemblik begint zaterdag met de kinderkermis op het plein naast de Bonifaciuskerk aan de Overtoom. Deze duurt tot en met maandag. De kinderkermis is geopend vanaf 14.00 uur in het weekend en op maandag vanaf 11.00 uur.

Maandag is het op de Nieuwstraat al vroeg gezellig. Vanaf 11.00 uur treedt de Medemblikker drumband op met majorettes. Om 12.45 uur is de officiële opening met een welkomstwoord van de voorzitter en het Wilhelmus, gezongen door een lokaal zangtalent. De kortebaan begint  om 13.00 uur.

Deelnemersveld en loting

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan Medemblik op donderdag 16 september. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De Harddraverijvereniging Prins Hendrik houdt iedereen die de koers wil bezoeken op de hoogte via zijn eigen website en social media.

We hebben met de gemeente alles op alles gezet voor de kortebaansport en worden daarvoor beloond

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.