Medemblik Kortebaanvereniging van het jaar!

24 november 2014 14:05

Harddraverijvereniging Prins Hendrik uit Medemblik is dinsdag uitgeroepen tot Kortebaanvereniging van het jaar. De organisatie kreeg de wisseltrofee uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Kortebaanbond. Medemblik liet de andere genomineerden Hoofddorp, Lisse, Nootdorp en Purmerend achter zich.

Het is de eerste keer dat de prestigieuze prijs naar Medemblik gaat. Het was tevens de eerste nominatie voor Prins Hendrik. ‘De weersomstandigheden waren perfect, er was veel publiek en sfeer en de ontknoping van de koers was sensationeel. Een extra compliment is er voor de baan. De aankleding van de Nieuwstraat was werkelijk prachtig’, was de tekst in het juryrapport dat leidde tot de nominatie. Vervolgens kozen de ‘Vrienden’ van de website Kortebaandraverijen.nl Medemblik tot hun favoriet. Deze kortebaan kreeg maar liefst 44 procent van de stemmen.

De redactie van de website Kortebaandraverijen.nl verzorgt sinds 2008 de uitreiking van de prijs ‘Vereniging van het jaar’. Dit om de hardwerkende organisaties de waardering te geven die ze verdienen. Als jury bezoeken zij alle koersen tijdens het kortebaanseizoen. Zij beoordelen de organisaties op basis van onder andere professionaliteit, PR, sfeer, faciliteiten voor publiek én deelnemers en de kwaliteit van de koers.

De afgelopen jaren ging de prijs naar Nootdorp (2008), Lisse (2009 en 2010), Bemmel (2011), Roden (2012) en IJmuiden (2013).

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.