Voorbeschouwing kortebaan Medemblik

11 september 2014 06:29

Qualva Nonantais doet maandag een poging om voor de derde keer op rij de finale van de kortebaan in Medemblik te halen. De Franse ruin won in 2012 en verloor vorig jaar nipt de eindstrijd. Ook dit jaar is hij één van de favorieten. De start op de Nieuwstraat is om 13.30 uur.

Bekijk het deelnemersveld en lees de voorbeschouwing.

De loting is pittig voor Qualva Nonantais. In de eerste omloop treft hij Prince of Moor, dit jaar al winnaar in Wognum en tweede in Bemmel. Met startnummer 9 heeft hij samen met pikeur John Dekker echter de gunstige binnenbocht in het laatste stuk van het parcours.

Titelverdediger

De winnaar van vorig jaar is er niet bij in Medemblik. Trainer Aad Pools geeft er de voorkeur aan om vrijdag in Hillegom te starten met de Italiaanse ruin. Pools heeft met Edo Venus wel een favoriet voor de kar. De Oostenrijker werd dit seizoen al twee keer derde. Donderdag komt hij nog in actie in Purmerend.

Cees en Jenny Dobber uit De Weere zijn maandag de lokale favorieten. Hun Quick du Vivier won vorige maand verrassend de kortebaan in Beverwijk. Maandag krijgt hij een lastige rit tegen Chiquita GS en Wim van der Mespel, een gevaarlijke outsider. Quick du Vivier moet vijf meter inhalen.

Ook Wala Alki, gefokt door de familie Alkema uit Medemblik, komt aan de start. De merrie treft met startnummer 11 Windsor Forest en Frans van der Blonk.

Ben je er niet bij in Medemblik maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!


Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.