Medemblik Challenge: Stayerskampioenschap in Alkmaar

11 september 2020 12:46

De liefhebbers van de kortebaan kunnen zondag online afstemmen op de koersen op de Alkmaar ZEturf Arena. Kortebaandraverijen.nl heeft het Stayerskampioenschap van Nederland vernoemd naar de kortebaan van Medemblik die maandag 21 september niet doorgaat vanwege het coronavirus. De meeting begint om 13.30 uur. De Medemblik Challenge (koers 7) is om 16.15 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Zondag staan er mooie koersen op het programma in Alkmaar: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Medemblik moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Acht koersen

In totaal staan er acht koersen op het programma. In onderstaand programma op de website van Draf & Rensport vind je van alle koersen de deelnemers. Het Stayerskampioenschap lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers tellen tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Wij hebben voor de Medemblik Challenge ons oog laten vallen op de zevende koers van de dag. Negen paarden strijden over de lange afstand van 3370 tot 3420 meter om de nationale titel voor stayers.

Voorbeschouwing Medemblik Challenge

1. Gabor Rais – John Dekker 3370 meter
2. Eliot Charisma – Marc de Jong 3370 meter
3. Beau Gaillard – André Bakker 3395 meter
4. Chronos – Marco Menger 3395 meter
5. Fakir Oldeson – Rob de Vlieger 3420 meter
6. Echo Oldeson – Danny Brouwer 3420 meter
7. Felicio du Joamax – Tom Kooyman 3420 meter
8. Durk M Boko – Frans van der Blonk 3420 meter
9. Viking d’Orion – Ruud Pools 3420 meter

Durk M Boko (8) is de logische favoriet in dit veld. De ruin heeft de klasse om te winnen en kan bovendien de afstand aan. In de Gouden Zweep moest hij, na drie jaar achter elkaar gewonnen te hebben, de zege laten aan Echo Oldeson (6). De uiteindelijke winnaar had toen een voorsprong van 25 meter. Nu starten ze vanuit hetzelfde band. We zijn heel benieuwd of Echo Oldeson opnieuw kan verrassen. Hoe goed Eliot Charisma (2) is, weten we van de kortebaan. Hij kan echter ook deze afstand aan en is vaak op dreef in Alkmaar. Vanuit het eerste band is hij bijzonder gevaarlijk.

Fakir Oldeson (5) en Felico du Joamax (7) houden van een lange afstand en treffen vaak sterke tegenstand. Zij moeten een mooie ereplaats kunnen binnenhalen. Ook Viking d’Orion (9) is een stayer pur sang. Hij is bovendien een baanspecialist. Beau Gaillard (3) verraste met winst over 3100 meter in Emmeloord. De vosruin kan nu bewijzen dat het geen eenmalige uitschieter was. Chronos (4) eindigde in die koers als vijfde. Gabor Rais (1) liep een aantal sterke koersen op Alkmaar. Daarna ging hij twee keer in de fout. Wellicht kan hij profiteren van de meters voorsprong.

ONZE TIP: 1. DURK M BOKO (8) 2. ELIOT CHARISMA (2) 3. FELICIO DU JOAMAX
Outsider: Echo Oldeson (6)


Klik op de banner voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.