‘Maximum aantal paarden van 24 naar 28’

27 november 2014 10:19

De adviescommissie kortebaan en de Kortebaanbond stellen aan de NDR voor om het maximum aantal paarden te verhogen van 24 naar 28. Het bijloten blijft, maar verloopt anders dan in 2014.

Bij 28 deelnemers gaan er veertien paarden over naar de tweede omloop. De zeven winnaars worden in de derde aanloop aangevuld met één ‘lucky loser’ vanuit de tweede omloop. Deze acht paarden strijden vervolgens voor de vier plaatsen in de beslissende omlopen.

28 Deelnemers geeft wel een probleem bij Runnerz. Het huidige geautomatiseerde systeem van Winscore is ingesteld op maximaal dertien ritten. Een extra investering is nodig om te voorkomen dat de laatste rit, van de eerste omloop, niet meetelt voor dit populaire spel.

Alternatief

Bij 24, 25, 26 of 27 inschrijvingen wordt er gekoerst met 24 deelnemers. Twaalf paarden gaan over naar de tweede omloop en zes naar de derde. Eén verliezer uit de derde omloop wordt bijgeloot naar de vierde omloop.

Het is nu aan de NDR om groen licht te geven voor dit plan. Wanneer dit definitief is, publiceert de NDR dit in het officiële bulletin. Uiteraard vermelden wij het ook op deze website.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.