Maximale aantal paarden aan de start in Santpoort

31 juli 2015 15:59

De duizenden liefhebbers die donderdag langs de hekken staan op de Hoofdstraat in Santpoort, zullen extra hard juichen voor Tamburini met Jan Thijs de Jong. De combinatie is op papier de favoriet voor de koers, met het maximale aantal deelnemers van 28 paarden, die om 13 uur van start gaat.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële deelnemersveld van de NDR, de printvriendelijke versie.

Tamburini is één van de meest succesvolle nieuwkomers van het huidige kortebaanseizoen. De zesjarige ruin werd eerder dit seizoen derde in Sassenheim en won, weliswaar geholpen door een startontheffing, in Warmond. De ruin is afkomstig uit de stallen van Rob de Vlieger, die in 2010 beide finalisten van de koers over de Hoofdstraat afleverde. De trainer uit Zwaanshoek start zelf met de onberekenbare Elegance Fanatic, die op een goede dag voor een stunt kan zorgen. De merrie is in eigendom van Max van Tiggelen uit Santpoort.

In het huidige kortebaanseizoen domineert de stal van Aad Pools uit Uitgeest. Ook voor de koers over de Hoofdstraat heeft ‘mister kortebaan’ de beschikking over twee sterke deelnemers. Uno des Jacquets won even sterk als verrassend de kortebaan in Voorschoten, terwijl Chaman Rapida al diverse ereplaatsen behaalde. Lindsey Pegram heeft met Duke Beuckenswyk één van de favorieten voor haar kar. Pegram heeft al jaren het talrijk aanwezige publiek in Santpoort op haar hand. Wellicht dat deze extra toejuichingen Duke Beuckenswyk, na een tweede plaats in Warmond, een derde plaats in Hoofddorp en een vierde plaats in Stompwijk, naar zijn eerste zege gaan leiden.

Veelbelovend

Kortebaankampioen John de Leeuw verschijnt met Selim en Jagger Broline aan de start. Laatstgenoemde was op dreef in IJmuiden, waar hij als derde finishte. Selim tikte onlangs in Zwanenburg als tweede aan, maar treft nu favoriet Tamburini. Vice-kampioen Frans van der Blonk komt met een oudgediende aan de start. Co Swagerman won vorig seizoen vier kortebanen, maar komt dit seizoen vooralsnog niet helemaal uit de verf.

Manon Pools, zowel in 2008 als in 2009 winnares in Santpoort, heeft met Orgoglio del Nord een veelbelovende deelnemer tot haar beschikking. De prachtige vos liet tijdens zijn voorgaande starts zien over enorm veel snelheid te beschikken, maar deze potentie werd nog niet omgezet in succes. Ook Zero Option Lane, in 2011 als eens derde in Santpoort, heeft de klasse om het veld naar zijn hand te zetten. De negenvoudig kortebaanwinnaar is op een goede dag tot veel in staat, maar heeft een uiterst grillig karakter. Tijdens twee starts haalde hij de finale, maar in zijn overige zes starts was zijn koers al na één omloop afgelopen.

Later volgt op deze site een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Santpoort met deskundig onderbouwde tips. De kortebaandraverij is onderdeel van het Dorpsfeest Santpoort, dat duurt van zaterdag 1 augustus tot en met 8 augustus. Voor meer informatie over het evenement is de website www.dorpsfeest-santpoort.nl te raadplegen.

Ben je er niet bij in Santpoort, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf donderdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.