Maximaal aantal paarden voor alle kortebanen 24

6 december 2017 09:22

Het is volgend seizoen voor een kortebaanorganisatie niet meer mogelijk om een uitzondering aan te vragen voor een koers met 28 paarden. De Kortebaanbond heeft vorige week dinsdag in Assendelft samen met haar leden besloten om het maximale aantal voor alle kortebanen op 24 vast te stellen.

De Kortebaanbond kwam met deze suggestie om te voorkomen dat kortebanen elkaar beconcurreren. Zo startten er afgelopen jaar 28 paarden tijdens het ‘prijzenfestival’ in Purmerend, maar kwamen er een dag later in Hillegom slechts zestien combinaties aan de start.

Hillegom bleef het afgelopen jaar steken op zestien deelnemers.

Voorzitter Gerard Post Uiterweer hoopt dat de verenigingen en stichtingen elkaar willen helpen.”Probeer de deelname te stimuleren. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij de andere kortebanen. Denk bijvoorbeeld eens aan een beloning wanneer een deelnemer bij de ene kortebaan start en ook bij de andere”, adviseerde hij de aanwezigen tijdens de vergadering.

Verliezersronde

Voor een plan om bij te weinig deelnemers met een extra verliezersronde te werken, lijkt weinig animo. Deelnemers, eigenaren en andere betrokkenen die eerder tijdens de jaarlijkse evaluatie dit plan bespraken, hebben daarop aanmerkingen. Door alleen deze ‘kritiek’ bij de presentatie te benoemen, lijkt de kans klein dat er in de toekomst op deze manier gekortebaand wordt. Maar mocht een organisatie gebruik willen maken van dit plan, dan wil de Kortebaanbond in samenwerking met alle betrokken partijen zich inzetten om te proberen dit op poten te zetten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.