Mats Wester: ‘Je rijdt natuurlijk het liefst zelf de finale’

30 mei 2022 08:22

Mats Wester is een razende vaart aan het seizoen begonnen. De leerlingkampioen van 2021 herhaalde in Wognum met Coktail Bar het huzarenstukje wat hij uithaalde in Assendelft door ook de tweede kortebaan van het seizoen te winnen. Toch had Wester moeite met de ontknoping, want niet hij, maar oudere broer Rick legde de laatste meters met Coktail Bar over de Kerkstraat af. Daar baalde hij van. “Je rijdt natuurlijk het liefst zelf de finale.”

Toen de paarden van Wester tijdens de vierde omloop tegen elkaar lootte, had hij geen keus. Hij reed Archange de Jiel met een startontheffing en was dus verplicht om achter de Franse ruin te blijven zitten. De bijgelote Coktail Bar werd zodoende overgenomen door broer Rick. Wester stuurde zijn deelnemer vervolgens tijdens de kamprit van de halve finale te vroeg door het licht, waardoor niet Archange de Jiel, maar Coktail Bar de finale haalde en deze winnend afsloot.

“Ik sta hier met een dubbel gevoel”, vertelt Wester na afloop. “Je rijdt natuurlijk het liefst zelf de finale. Door een rottige loting is die keuze echter voor mij gemaakt. Het is goed dat Coktail Bar wint en uiteraard ben ik blij, maar het blijft dubbel.”

Wester beaamt dat Coktail Bar niet de vorm had van twee weken eerder in Assendelft. “Hij had inderdaad niet het niveau van toen, maar hij heeft opnieuw laten zien dat hij goed is. Hij was een paar keer uitgegleden in het startvak en had wellicht een pijntje opgelopen. Wellicht dat het daarom fout ging in de derde omloop. Maar dan zie je dat wanneer hij even een momentje rust krijgt hij er doorheen komt en er weer staat. En een volgende keer staat hij er weer.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.