Mats Wester: ‘Dit zat eraan te komen’

24 juni 2022 07:32

Het seizoen is pas vijf kortebanen oud, maar in Beverwijk turfde Mats Wester zijn derde overwinning van het seizoen. Na twee zeges met Coktail Bar in Assendelft en Wognum pakte de leerlingpikeur dit keer de bloemen met Archange de Jiel. Voor Wester was de suprematie op de traditioneel bomvolle Breestraat geen verrassing. “Dit zat eraan te komen.”

Archange de Jiel maakte zowel in Wognum als in Venhuizen een verbluffende indruk, maar kwam beide keren niet verder dan de derde plaats. In Beverwijk drong hij wel door tot de eindstrijd en maakte het karwei vervolgens gedecideerd af. Zodoende prolongeerde de twaalfjarige ruin zijn in 2019 gewonnen titel.

Mats Wester had de koers na afloop snel geanalyseerd. “Dit zat eraan te komen. Hij heeft zijn goede vorm al enkele keren laten zien. De ene keer hadden we pech dat we een heel snel paard troffen (Southwind Raptor in Venhuizen, red.) en de andere keer maakte ik zelf een fout door te vroeg te starten (in Wognum, red.). Vandaag deed hij het allemaal super, ik mag niet klagen. Hij heeft al zijn ritten snel en sterk gelopen en hij verslapte geen moment. Die twee te vroege starts kwamen door mijn hand van sturen, dan ben ik gewoon te scherp weg. Daar moet ik nog iets meer rust in vinden, maar over het algemeen gaat het goed.”

Adem vinden

Coktail Bar draafde met Rick Wester op de sulky naar de tweede plaats. Er waren twijfels gerezen na het optreden van de ruin in Venhuizen, waar hij zich na een enorme voorsprong te hebben genomen zich alsnog liet kloppen door Doc Holiday. Mats Wester, die Coktail Bar die middag begeleidde, was niet in paniek geraakt. “Je weet dat Doc Holiday een paar ritten op een middag verschrikkelijk hard kan lopen. Coktail Bar heeft snelheid genoeg, maar Doc Holiday behoort tot een heel andere klasse. Wanneer zulke paarden hun adem kunnen vinden en er zin in hebben, zijn ze niet te beschieten.”

Zaterdag is Wester met Panic Launcher de grote favoriet in Zwanenburg. De koploper in het pikeursklassement ziet de koers met vertrouwen tegemoet. “Panic Launcher heeft in Venhuizen laten zien dat haar vorm goed is. Het is nu aan mij om haar rustig te houden en haar goed op de benen te brengen. Dan doen we volgens mij zeker mee om een plek bij de eerste drie en wellicht ook voor de overwinning.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.