Mats Wester: ‘De start was zijn grootste probleem’

23 augustus 2022 15:09

Chief One kroonde zich vorig seizoen tot de beste kortebaner van het jaar, maar wist in 2022 geen potten te breken. Vierde deelnames leverden slechts twee vierde plaatsen op; te mager voor een paard dat zich met de allersnelsten in het circuit kan meten. In Stompwijk kwam de ommekeer en draafde de achtjarige ruin naar een onbedreigde overwinning. Zijn pikeur Mats Wester had de zege snel geanalyseerd. “De start was zijn grootste probleem.”

Op het Stompwijkse gras boekte Wester zijn vierde overwinning van het seizoen, zijn vijfde in totaal. “Dit werd tijd”, legt Wester uit. “Hij heeft eigenlijk elke keer wel goed gelopen, maar de start was zijn grootste probleem. Daarbij heeft hij hulp nodig, zeker rechtsom. Vandaag ging hij fantastisch. Dat lag wellicht ook aan de ondergrond. Dat is nu eenmaal wat zachter en hij heeft zich vorig jaar natuurlijk al laten zien op gras. Hij kan zich sowieso op snelheid met de allerbesten meten.”

Al vanaf de eerste kortebaan van het seizoen heeft Wester de koppositie in het pikeursklassement in handen. Door een achterhaald reglement maakt hij echter alleen kans op het leerlingkampioenschap. Wester: “Ik houd daarom dat klassement ook niet meer in de gaten. Het leerlingklassement uiteraard wel. Marco Spin heeft met Southwind Raptor een deelnemer die vaak in de prijzen loopt en ook Demi (Veenstra, red.) is lekker bezig. Ik houd rekening met ze, hoewel ik besef dat mijn voorsprong riant is.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.