Mats Wester: ‘Coktail Bar heeft zijn snelheid gevonden’

16 mei 2022 09:18

De rolverdeling bij Stal de Groningers is duidelijk, maar daar had Mats Wester zaterdag in Assendelft maling aan. Waar oudere broer Rick, voor het eerst actief met zijn gouden helm, als eerste man van de stal al na één omloop was uitgekoerst, bracht Wester het met Coktail Bar tot de finale, waarin hij sterk afrekende met de Jocke Cane. De elfjarige ruin was vorig jaar gewogen en te licht bevonden, maar kwam tijdens het openingsbal opvallend sterk voor de dag. Wester: “Hij heeft eindelijk zijn snelheid gevonden.”

Mats Wester startte vorig jaar drie keer met Coktail Bar en finishte een keer als tweede (de kortebaan van Nootdorp op Duindigt) en als derde (Medemblik). Desondanks hadden zowel eigenaar Michel Roggen als Rick Wester hun bedenkingen bij de kwaliteiten van de ruin. In Assendelft werden hun twijfels gelogenstraft. De Zweed knokte zich door elke omloop heen en kroonde zich tot de eerste winnaar van het seizoen.

Dat Coktail Bar tijdens de eerste kortebaan van het seizoen direct de overwinning naar zich toe trok, verraste ook Mats Wester. “Hij was vorig jaar vooral trouw en heeft zich echt wel laten zien, maar vandaag heeft hij pas echt zijn snelheid gevonden”, glunderde de leerlingkampioen na afloop. “Vandaag reed hij ook voor het eerst met trekwatjes, daar reageerde hij heel goed op. Zo had hij elke rit nog een versnelling achter de hand.”

Verheugen

Pas nadat hij met de ruin tijdens de derde omloop Doc Holiday had verslagen, durfde Wester aan een zege te denken. “Ik keek eerlijk gezegd wel een beetje op tegen die rit. Maar Coktail Bar verbaasde mij. Hij beet sterk van zich af en Doc Holiday liep vrijwel geen meter in. Toen bedacht ik me dat het wel eens kon gaan gebeuren.”

Als leerlingpikeur mag Wester zich dit seizoen verheugen op ritten met meerdere absolute kortebaankleppers. Hij kijkt er naar uit. “Ik heb er zeker zin in. Het zijn stuk voor stuk paarden die zich hebben bewezen op de basisafstand. Het ziet er mooi uit.”

Luister hier het hele interview terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.