Mats Wester: ‘Alleen maar vuurwerk, niet normaal’

9 september 2022 10:25

Chief One heeft de smaak te pakken. Na zijn overwinning in Stompwijk was de achtjarige ruin nu ook in Purmerend de beste. Voor Mats Wester was het zijn vijfde overwinning van het seizoen. De leerlingkampioen was onder de indruk van zijn deelnemer, die op de Nieuwstraat flink had moeten strijden voor de overwinning. “Alleen maar vuurwerk, niet normaal.”

Het deelnemersveld voor het prijzenfestival in Purmerend bevatte tal van sprintkanonnen, wat winnen op de Nieuwstraat extra bijzonder maakt. Ook Chief One ontkwam er niet aan om een aantal keren flink uit te moeten halen. Met Jet Bianco, Archange de Jiel, Cassidy Byd, Flavius Boko en Kelsa Europoort als tegenstanders kreeg de pupil van Michel Roggen de overwinning allerminst kado. Wester: “De ritten tegen Archange de Jiel waren enorm snelle ritten, net zoals de ritten tegen Flavius Boko en Cassidy Byd. Alleen maar vuurwerk, niet normaal.”

Geweldig

Desondanks moest Chief One tijdens de derde omloop zijn meerdere erkennen in Cassidy Byd. Voor Wester kwam dat niet als een verrassing. “In Nootdorp ging hij ook al heel sterk en liet hij zien te kunnen kortebanen. Die twee galoppades die Cassidy Byd maakte tijdens de halve finale zag ik dan weer niet aankomen.” Bijloting bracht uitkomst en na een enorme inhaalrace tegen Kelsa Europoort maakte de ruin het karwei gedecideerd af. Wester: “Chief One had vandaag wat geluk nodig, maar desondanks ging hij geweldig.”

Door de enorme eerste prijs van vijfduizend euro is Chief One de winsomgrens van 24 mille gepasseerd en start voortaan met een starthandicap, ongeacht de aanwezigheid van een leerlingpikeur. “Hij heeft de snelheid, maar hij verliest veel terrein bij de start”, kijkt Wester vooruit. “Michel Roggen moet verder maar beslissen wat hij nog met hem wilt. Ik denk dat wanneer hij in vrijheid kan draaien, hij met zijn speed nog wel wat kan presteren. Maar al met al wordt het moeilijk.”

Wanneer hij in vrijheid kan draaien, kan hij met zijn speed nog wel wat presteren

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.