Martin Timmer wint TipCompetitie 2015

14 oktober 2015 10:30

Martin Timmer is de winnaar geworden van de TipCompetitie 2015. Het lukte de liefhebber uit Uitgeest niet om tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand naaste medekoploper Fred Overdevest van zich af te schudden, maar op basis van het aantal goed geraden winnaars tijdens het afgelopen seizoen mag Timmer zich uiteindelijk toch de winnaar noemen. Overdevest mist de titel dus maar op een haar en moet, net zoals vorig jaar, genoegen nemen met de tweede plaats in het eindklassement. Aad van Diest maakt het podium compleet door als derde te finishen in de algemene rangschikking.

Timmer en Overdevest begonnen elk met 579 punten aan de laatste koers van het seizoen. Beiden stuurden dezelfde prognose in met Eluna di Quattro, Barbert, Blackpearl Trans R en Donate Groenhof. Timmer koos echter voor Eluna di Quattro als winnares, terwijl Overdevest voor Donate Groenhof ging. Wanneer het ‘Kortebaanpaard 2015′ daadwerkelijk in ’t Zand had gewonnen, was Overdevest door de bonuspunten van de merrie winnaar van de TipCompetitie geworden. Nu bleven beide deelnemers steken op 601 punten en was het aantal goed geraden winnaars gedurende het afgelopen seizoen doorslaggevend. Timmer koos negen keer de juiste winnaar, terwijl Overdevest zes keer de winnaar goed voorspelde. 

De overwinning komt Timmer meer dan toe. Al vroeg in het seizoen was hij in de top van het algemeen klassement te vinden en handhaafde zich daar gedurende het seizoen. Na een vijfde plaats in 2012, achtste plaats in 2013 en een elfde plaats vorig jaar kan Timmer deze prestatie niet meer overtreffen. Overdevest schreef naast zijn tweede plek in de algemene rangschikking ook het regioklassement ‘Bollenstreek’ op zijn naam en kan onmogelijk ontevreden zijn over het afgelopen seizoen. Aad van Diest stootte met een fraaie eindsprint Hennie van Seggelen van het podium. Daardoor loopt de Warmonder, na een heel seizoen in de top van het klassement te hebben gestaan, een eigenlijk verdiende prijs mis. 

‘Tippersgenre’

Violette Venneman eindigde voor het eerst sinds 2012 niet bij de eerste twee in het algemeen klassement, maar behoort met een vijfde plaats nog steeds tot de top van het ’tippersgenre’. Dat ze nog steeds een neusje voor het tippen van de juiste deelnemers heeft, bewees ze andermaal in ’t Zand, waar ze Elma Alki als winnares van de koers voorspelde. Het was niet genoeg om de macht te grijpen in de algemene rangschikking, maar de acht bonuspunten leverde haar wel de eindzege in het regioklassement ‘West-Friesland’ op. Wybo Lelieveld, die als koploper aan de laatste ronde begon, zakte naar een gedeelde tweede plaats, een plek die hij moet delen met Fred Frelin en Aad van Diest.

Frelin bereikte deze tweede plaats door de hoogste score van de dag te behalen. Samen met Venneman voorspelde hij de verrassende Elma Alki als winnares in ’t Zand, met daarachter Donate Groenhof, Blackpearl Trans R en Tamburini. Dat laatstgenoemde puntloos bleef, werd ruimschoots gecompenseerd door de bonuspunten van de vierjarige winnares. Ook Dirk Verkerk en Wil Verduin hadden de twee finalisten in hun prognose meegenomen, maar kozen beiden voor Eluna di Quattro als winnares. Jan Slobbe, Marianne Hekman, Ed van der Outenaar, Willem van der Meer, André Oudshoorn, Henk Wanders en Jan Zuidgeest waren de overige deelnemers die scoorden met de vosmerrie.

Bekijk hier de dagscores van ’t Zand, de eindstand van het regioklassement ‘West-Friesland’ en de eindstand van het algemeen klassement.

Het seizoen zit erop, op naar 2016! Alle deelnemers aan de TipCompetitie hartelijk dank voor uw deelname en uiteraard gaan we volgend jaar vrolijk verder met dit prognose-spel!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.