Martin Timmer gehuldigd als winnaar TipCompetitie

22 juli 2016 07:41

Tijdens de Vriendendag van Kortebaandraverijen.nl is Martin Timmer gehuldigd als winnaar van de TipCompetitie van het vorige seizoen. De liefhebber uit Uitgeest ontving uit handen van eregast Manon Pools de bijbehorende ereprijs en een goede fles wijn. Ook Ruud de Groot en Aad van Diest werden in het zonnetje gezet.

Om de prijswinnaars van de TipCompetitie de aandacht te geven die zij verdienen, werd er dit jaar voor gekozen om de prijzen niet direct na het seizoen uit te reiken, maar onder het toeziend oog van de aanwezigen tijdens de jaarlijkse Vriendendag. Zo kregen Martin Timmer, Aad van Diest en Ruud de Groot niet alleen hun prijzen, maar ook een daverend applaus voor hun vooruitziende blik tijdens het vorige seizoen.

Tactiek

Ook kregen zij de kans hun verhaal te doen. Zo vertelde Timmer dat hij naarmate het seizoen vorderde en de eindoverwinning in het verschiet kwam te liggen hij zijn tactiek van welke paarden te tippen aanpaste en met een schuin oog de concurrentie in de gaten hield. Van Diest deed uit de doeken dat er voor het invullen van zijn prognoses een uitgebreide zoektocht door oude programma’s vooraf gaat en dat de kansen van alle deelnemende paarden zorgvuldig worden afgewogen. De mooiste woorden kwamen van De Groot. Hij pakte de zege in het regioklassement ‘Zaanstreek’ door met name de goede prestaties van Zenito Hanover tijdens het vorige seizoen. De Groot koos om persoonlijke redenen keer op keer voor de vijftienjarige sprinter uit de stallen van Frans en Andries van der Blonk. “Zenito Hanover geeft altijd alles en blijft altijd maar gaan. Zo ben ik zelf ook. Ik doe in alles wat ik doe altijd 100 procent mijn best en geef nooit op.”

De Vriendendag werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Opnieuw was Sport- en Recreatiecentrum ‘De Klaverhal’ in Zoeterwoude de plaats van handeling. Naast de prijsuitreiking van de TipCompetitie gaf juryvoorzitter Jaap Poelstra een lezing, waarna hij vragen van de aanwezigen beantwoordde. Ook werd de kortebaankennis van de Vrienden onder de loep genomen en gaf analist Leon Zoetemelk zijn (juiste) visie op de Winscore van de kortebaan in Stompwijk, die ’s middags werd verreden.

Vriend Plusdag 2016

Sfeerimpressie van de Vriendendag.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.