Manon Pools: ‘Was een feestje’

30 mei 2012 06:11

Manon Pools genoot dinsdag met volle teugen van haar optreden met Viva’s Limburgia. De kortebaankampioen van 2008 raasde met de ruin met grote snelheid over de Westerbuurt in Venhuizen en pakte met overmacht de zege.

“Paarden als Giovanni en Zalvador Spendic gaan als ze benen hebben, gewoon knetterhard. Met vijf meter achterstand heb ik tegen deze paarden niet eens de proppen hoeven trekken. Niet te geloven toch?”, vertelde Pools na afloop. “In de laatste ritten tegen Zalvador Spendic moest ik bijna huilen van geluk. Daar ga ik weer met mijn vriend, dacht ik.”

Omdat Viva’s Limburgia zijn seizoenswinsom van 1.500 euro heeft gepasseerd, mag hij de rest van het seizoen alleen nog met een leerlingpikeur vanaf 305 meter deelnemen. Pools: “Dat geeft een dubbel gevoel. Ik was zo blij dat ik weer met hem mocht rijden, maar dat blijft waarschijnlijk voor dit jaar bij deze ene keer. Van de koers heb ik in Venhuizen echter optimaal genoten. Het was een feestje om weer met Viva’s Limburgia te rijden.

Lees meer en uitgebreide reacties vanaf vrijdag in Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.