Manon Pools: ‘Niets ernstigs overgehouden’

26 juni 2017 13:24

Het gaat weer de goede kant op met Manon Pools. De kortebaankampioene van 2008 viel in Zwanenburg tijdens de startprocedure van haar sulky en werd daarna hard geraakt door Sammarco. Even was er paniek, maar nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze geen blijvende schade aan het ongeval heeft overgehouden.

“Het ging allemaal heel snel”, kijkt Manon Pools (op de foto in actie met Contador) terug op het ongeval. “Ik werd vol in mijn buik geraakt en kreeg geen lucht meer. Daardoor raakte ik in paniek. Gelukkig kon ik al snel weer ademen, maar doordat de klap zo hard was geweest, konden inwendige bloedingen door het ambulancepersoneel niet worden uitgesloten. Daarom werd ik ook meegenomen naar het ziekenhuis, waar ze echo’s en foto’s van me hebben gemaakt. Hoewel daarop niets was te zien, wilden ze me ter controle toch nog een nachtje houden. Een dag later bleek uit de bloedonderzoeken dat ik uiteindelijk niets ernstigs aan de trap heb overgehouden.”

Spierpijn

Manon heeft de beelden inmiddels teruggezien. “Ik ben wel vaker van de sulky gevallen, maar ik heb daarbij nog nooit een trap gehad. Eng om te zien hoe dicht het bij mijn gezicht was. Het had ook heel anders kunnen aflopen.”

Of ze zaterdag in Warmond start, laat Manon nog even in het midden. “Ik ben nog wat kortademig en heb flink veel spierpijn net onder mijn ribben. De arts heeft gezegd dat ik gewoon weer moet doen wat ik altijd doe. Dat valt nog niet mee. Warmond komt wellicht nog wat te vroeg. Ik bekijk het van dag tot dag. Ik wil in elk geval iedereen bedanken die mij zaterdag in het startvak heeft geholpen nadat ik was gevallen of naderhand zijn medeleven heeft betuigd. Dat deed mij goed.”

Val Manon Pools- Kortebaan Zwanenburg 2017
Manon Pools valt van haar sulky en wordt geraakt door Sammarco.

Het had ook heel anders kunnen aflopen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.