Manon Pools: ‘Laatste puzzelstukje gevonden’

2 september 2022 09:05

Telkens wanneer het er dit seizoen op aan kwam, gaf Hero Baldwin niet thuis. In Heemskerk, de baan waar hij de gedenkwaardige editie van 2018 als vierjarige al eens won, was de ruin van familie Pools eindelijk weer eens op de afspraak en pakte verrassend de overwinning. Dit tot vreugde van Manon Pools, die zo na een lange zoektocht haar thuiswedstrijd kon winnen. “We hebben het laatste puzzelstukje gevonden.”

Pools was verheugd met de overwinning op de Marquettelaan, een flinke steenworp verwijderd van haar eigen huis. “Het is ontzettend mooi om in je eigen dorp te winnen. Mooi dat Hero er weer stond, net zoals vier jaar geleden toen hij hier ook won. Omdat hij thuis zo goed werkte, hadden we voor elke kortebaan hoge verwachtingen. Desondanks liet hij mij op de baan vaak in de steek. Dan voelde hij safe in het voorwerk, maar liet hij het toch zomaar zitten. We zijn echter dingen blijven veranderen en vandaag hebben we eindelijk het laatste puzzelstukje gevonden. We zijn heel erg blij dat hij het nu ook op de baan heeft laten zien.” Aan de harde strijd in het startvak, met name tijdens de finale, maakte Pools niet veel woorden vuil. “Dat is kortebanen. De concurrentie start ook scherp.”

Welke kortebanen Hero Baldwin in september gaat lopen, weet de kortebaankampioene van 2008 niet. “Eerst afwachten hoe hij uit deze koers komt en herstelt. Op basis daarvan beslissen we waar hij weer gaat starten.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.