Manon Pools: ‘Hij had het ineens door’

14 september 2018 22:29

Manon Pools scoorde vrijdag een mooie dubbel in Hillegom. Ze won met Janus Boshoeve en liep in een direct duel ook twee punten in op directe concurrent Lindsey Pegram. En daarmee doet Janus Boshoeve precies wat van hem verwacht wordt: punten pakken voor het pikeursklassement.

Want met het grote doel ‘gouden helm’ in het hoofd, reisde vader Aad vorige week zaterdag af naar België, in de omgeving van Kortrijk. “Ik was getipt door een kennis van mij dat hij een ‘rappe’ had gezien. Ik heb toen geprobeerd en was direct enthousiast over zijn snelheid. Draaien deed hij echter nog niet helemaal naar mijn zin. Nog niet trouwens, maar het wordt beter. Vandaag heeft hij op de baan direct een spoedcursusje gehad. Dat heeft gewerkt. Ik vind hem nu uiteindelijk nog beter dan thuis. Gelukkig maar, want dat is ook vaak genoeg andersom.”

Ook Manon zag Janus Boshoeve, die voor Stal Arctic in de plaats is gekomen van I am Perfect, gedurende de middag verbeteren. “In de eerste omloop liet hij wel snelheid zien, maar liep hij eigenlijk nog maar wat te dromen. Later had hij zijn hoofd beter bij het werk. Rechtsom kwam hij nog niet optimaal weg. Voor de finale heeft hij daarom een ander bitje gekregen en had hij het ineens door. Een goed teken natuurlijk, maar het was wel de reden dat we in de tweede rit te vroeg gingen.”

Strijd

De jongste dochter van de ‘kortebaanfamilie van de eeuw’ geniet volop van de strijd om de ‘gouden helm’. “Het gaat samen met Lindsey op een leuke manier. We helpen elkaar bijvoorbeeld gewoon met inspannen op het stalterrein. Ik gun Lindsey de winst ook zeker, maar uiteindelijk wil je het allerliefste natuurlijk zelf winnen. Ik probeer de komende weken dan ook zoveel mogelijk met twee paarden aan de start te komen.”

In de eerste omloop liet hij wel snelheid zien, maar liep hij eigenlijk nog maar wat te dromen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.