Manon Pools: ‘Hij moet zijn dag hebben’

6 augustus 2014 09:47

De kenners twijfelden de afgelopen weken over Viva’s Limburgia. De superruin kon de prestaties van de afgelopen jaren niet meer evenaren. Het beste leek er vanaf. Dinsdag maakte de grootverdiener korte metten met deze vermoedens. Als vanouds greep hij met groots machtsvertoon de winst. Ook winnende pikeur Manon Pools was verrast.

“Ik weet niet waar het aan lag in zijn vorige starts dit seizoen. Bij de start was hij nog net zo goed als normaal. Alleen in de laatste meters had hij de versnelling niet. Ook ik besefte dat de jaren beginnen te tellen. Maar ik heb wel altijd hoop gehouden. Vorig jaar had hij ook pas in Hoofddorp zo’n superdag. Bovendien merkte ik in de training niet dat hij minder zou zijn dan voorgaande jaren”, blikte Manon Pools terug op de eerste maanden van het seizoen.

In Nootdorp kwam de beste Viva’s Limburgia weer boven drijven. “Geen idee waarom het nu wel lukte. Eigenlijk is het altijd hetzelfde geweest. Hij moet zijn dag hebben. Vandaag was dat zeker het geval. Fantastisch om weer met hem te winnen. In 2009 won ik met hem in Enkhuizen. Dat was toen de laatste keer, omdat hij daar de winsomgrens passeerde. Achter mijn bril stonden de tranen in mijn ogen. Door de reglementswijzigingen mag ik hem steeds weer rijden. Dat voelt elke keer weer als een kadootje.”

Omdat Viva’s Limburgia met de vette eerste prijs van 3.000 euro de seizoenswinsomgrens van 1.500 euro is gepasseerd, moet Manon Pools weer een jaartje wachten. “Dat weet je van tevoren. Het is ook niet erg. In gun hem nu Jeroen Offeringa. Hij heeft steeds pech gehad met onze paarden. Ik hoop dat ook hij met Viva’s Limburgia succes kan boeken.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.