Manon Pools: ‘Heel ander paard dan in Medemblik’

30 september 2016 20:27

Het kan verkeren op de kortebaan. Zo moet je de strijd na een hevige val staken en zo win je de koers. Manon Pools weet er alles van. In Medemblik werd ze tijdens de derde omloop afgevoerd naar het ziekenhuis, maar tien dagen later reed ze in Lisse na afloop met een stralende lach op haar gezicht de ereronde met de verrassend sterke Sander LB. “Bizar hoe dicht winst en verlies bij elkaar liggen.”

Het was ook in Medemblik dat Sander LB zich met Manon Pools op de sulky voor het eerst etaleerde. Na in Schagen en Enkhuizen te zijn gestrand tijdens het eerste bedrijf kwalificeerde de vijfjarige ruin zich op de Nieuwstraat sterk voor de tweede omloop. Helaas voor Pools lootte ze toen met haar twee deelnemers tegen elkaar en koos ze voor Sammarco. In Lisse gebeurde dat opnieuw, maar nu koos ze beslist voor Sander LB. Vader Aad Pools nam tijdens de resterende omlopen de honneurs waar achter Balalaika.

Super strak

Manon Pools was erg te spreken over de ruin van eigenaar Michel Rothengatter. “Vergeleken met Medemblik was het nu een heel ander paard. Daar was het na de start spannend of hij de eerste meters goed door zou komen, maar daar had hij nu geen last van. Hij ging super strak. Omdat het in Medemblik na de start naar beneden gaat, heeft hij daar met sjek gekoerst. Daar hebben we vandaag geen gebruik van gemaakt. Hij heeft tegen Bronco Boko laten zien dat hij genoeg snelheid heeft. Ook tijdens de finale tegen Quiz de Ginai ging het snoeihard. Ik heb echt genoten.”

Helemaal hersteld is Pools nog niet. Ze heeft nog altijd last van de naweeën van haar zware val. “Zo aan het einde van de dag krijg ik een zeurende hoofdpijn. Dat komt wel weer goed, zeker met zo’n mooie overwinning. Amper tien dagen geleden lag ik in het ziekenhuis. Winst en verlies liggen dicht bij elkaar. Bizar.”

Ik heb echt genoten

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.