Manon Pools: ‘Doc Holiday verdiend gewonnen’

28 mei 2018 12:40

Manon Pools reed zondag aan het einde van de middag haar ereronde op Duindigt. Waar ze stiekem hoopte op succes met Blackpearl Trans R won ze met Doc Holiday, een paard waarvan ze pas laat hoorde dat ze hem moest rijden.

“Bo (Sprengers red.) belde mij toen wij op weg waren naar Duindigt met de vraag of ik voor haar kon rijden”, legt Pools uit. “Ze was ziek en had een vervanger nodig. Dat was geen probleem. Ik had met Blacpearl Trans R tenslotte maar één paard.”

Ze kende de kwaliteiten van Doc Holiday. “Hij heeft vorig jaar natuurlijk al geïmponeerd, vooral in Heemskerk. Een erg lekker paard.”

Dat bleek ook tijdens de koers op het gras van de renbaan. “Hij doet het gemakkelijk en heeft veel snelheid. Wel was het af en toe spannend. Wanneer hij na de start op zijn verkeerde been valt, wil hij nog wel eens een foutje maken. Gelukkig ging het in de finale allemaal perfect. Hij heeft veel harde ritten laten zien en goede tegenstanders geklopt. Hij heeft verdiend gewonnen.”

Teleurstelling

Dat Blackpearl Trans R niet de eindfase van de koers haalde, was voor Pools wel een teleurstelling. “Ik heb er gemengde gevoelens over. Ze werkte thuis heel goed, dus ik had hoge verwachtingen. Ze heeft ook niets verkeerd gedaan. Het ging heel hard tegen Dutch Buitenzorg, maar we konden hem niet kloppen. Ik ben tevreden hoe ze ging, maar had meer willen bereiken.”

De winst met Doc Holiday was in elk geval een opsteker. “Heel fijn om weer te winnen. Ik hoop nu dat we dit succes doortrekken met de eigen stal.”

Wanneer hij na de start op zijn verkeerde been valt, wil hij nog wel eens een foutje maken

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.