Manon Pools bijzonder succesvol als catchdriver

23 mei 2013 12:02

Manon Pools liet in Venhuizen weer eens zien prima met een rol als catchdriver overweg te kunnen. De kortebaankampioene van 2008 rijdt doorgaans de paarden uit de stallen van haar vader Aad Pools, maar won op de Westerbuurt met Prince of Moor voor trainer Hans Bot. In het verleden bleek de 28-jarige dierenarts ook voor andere trainers uitstekend te functioneren.

Nog geen jaar na haar debuut durfde Peter Pijning het aan om het toen nog onervaren talent voor zijn trots Dr.Snuggels te vragen. De trainer en eigenaar van de Duitse ruin kreeg daar geen spijt van. In Bennebroek lootte Pools’ paarden tegen elkaar tijdens de vierde omloop en moest ze haar plaats afstaan. Robin Bakker liep uiteindelijk de ereronde met Dr.Snuggels, maar een dikke week later in Hoogkarspel won ze zelf de finale.

Klikte

In 2007 won Pools ook in Venhuizen. Met Rich Born Dean zegevierde ze voor trainster en eigenaresse Beuting opnieuw als gastrijder. In 2009 startte ze met Tarzan Weber in Wognum en bezorgde ze Caroline Aalbers de overwinning. Datzelfde jaar won Pools voor Bert de Boer in Santpoort met de debuterende Umberto (foto).

In 2011 nam ze tijdens de vierde omloop in Warmond opnieuw plaats achter Umberto, nadat oom Ruud Pools met z’n paarden tegen elkaar had geloot. Het klikte opnieuw en wederom won Umberto met Manon Pools op de sulky.

De zege met Prince of Moor betekende voor Manon Pools haar 26ste kortebaanoverwinning. Maar liefst twaalf keer won ze met Viva’s Limburgia. Verder reed ze ererondes met Adonis Guard (3), Apella Cane (3), Lino Hawai en Watch this Diamond.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.