‘Manon mag hem van mij blijven rijden’

22 mei 2013 09:48

Manon Pools leverde dinsdag in Venhuizen een uitzonderlijke prestatie. Ze won met Prince of Moor, die in tien eerdere starts niet verder kwam dan één keer de derde omloop. Een bijzondere verklaring had ze niet.

“Michel Roggen (van Stal de Groningers red.) had mijn vader gebeld of ik voor hem kon rijden. Ik had toch maar één paard, dus dat was geen probleem”, blikt Pools terug. “Mij is vooraf niet zoveel verteld, alleen dat het paard goed in orde was. Ik heb dan ook niet zoveel anders gedaan dan anders. In het voorwerk merkte ik al dat hij goed was. Hij startte supersnel en had ook onderweg veel snelheid. Als ze mij vragen, wil ik hem graag opnieuw rijden. Maar de stalpaarden gaan uiteraard voor.”

John de Leeuw, doorgaans de vaste pikeur van Stal de Groningers’, vond het geen probleem dat Pools er met de bloemen vandoor ging. “Ik vind het alleen maar leuk voor de eigenaren. Die zijn helemaal gek van de sport en steken er veel centjes in. Zij verdienen het. Manon rijdt goed met hem. Van mij mag ze hem blijven rijden. Waarom zou je dat veranderen?”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.