Maatschap van der Let winnaar fokkersklassement

14 november 2019 16:00

Maatschap van der Let is de winnaar van het fokkersklassement op de kortebaan. Dankzij de dadendrang van Calistokingsdeep wist de fokker én eigenaar van de smaakmaker van het afgelopen seizoen Mw. C. Krijnen met Eliot Charisma net voor te blijven. Jan Beemsterboer was met Fip Junior en Gaya Vip zelfs twee keer in het klassement terug te vinden.

Het uitkeren van fokpremies is een initiatief van het bestuur van de Fokkersvereniging. Vorig jaar werd voor het eerst een fokkersklassement opgemaakt, dat werd gewonnen door Mw. C. Krijnen met Eliot Charisma. De Fokkersvereniging keerde toen in totaal € 1.000,00 uit. Dit jaar was dat bedrag beduidend hoger. De Kortebaanbond besloot van elk inschrijfgeld vijf euro te reserveren voor de fokpremies. De Fokkersvereniging vulde de prijzenpot aan tot € 3.250,00.

Jan Beemsterboer viel zelfs twee keer in de prijzen. Met Fip Junior eindigde hij op de derde plaats in dit klassement en met Gaya Vip nam hij de zesde stek in. De bescheiden fokker, trainer en eigenaar werd vorig jaar via Caroline Aalbers en John Dekker in contact gebracht met de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Zo ontstond een samenwerking tussen de drie partijen, die de afgelopen twee seizoenen voor verschillende successen zorgde. Zo won Emi van Jip vorig jaar in Warmond en waren Fip Junior (Middenbeemster en ’t Zand) en Gaya Vip (Beverwijk) dit seizoen goed voor drie finaleplaatsen.

1. Maatschap van der Let Calistokingsdeep 22 pnt. € 1.300,00
2. Mw. C. Krijnen Eliot Charisma 21 pnt. € 650,00
3. J. Beemsterboer Fip Junior 8 pnt. € 500,00
4. J.W. Nas Dutch Buitenzorg 7 pnt. € 262,50
Stal Amsterdam Contador 7 pnt. € 262,50
6. J. Beemsterboer Gaya Vip 6 pnt. € 150,00
7. D. Rieken Boucher le Blanc 5 pnt. € 125,00

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.