‘Lucky losers’ treffen elkaar in derde omloop

1 april 2014 09:34

De paarden die na de tweede omloop worden bijgeloot om de derde omloop te completeren tot acht deelnemers, strijden tegen elkaar voor één plek in de halve finale. Zij krijgen nummer één of twee. Maandag meldde Jaap Poelstra, prominent lid van de commissie regelgeving én voorzitter van de kortebaanjury, dit aan Kortebaandraverijen.nl.

Omdat er in het kortebaanseizoen 2014 niet meer dan 24 paarden mogen starten op een kortebaan is er gekozen om, bij een daadwerkelijk deelname van 24 paarden, na de tweede omloop twee verliezende paarden bij te loten om zo een aantal van acht paarden in de derde omloop te krijgen. Dit om een evenwichtige vierde omloop en finale te krijgen (8-4-2).

Poelstra ziet de voor- en nadelen van deze regel, maar zegt dat dit de uitkomst is van uitvoerig overleg met onder andere de deelnemende trainers en pikeurs. “Wij hebben zwaar laten meewegen dat niet alle kortebanen gevuld zijn met 24 paarden. Bij minder paarden wordt gewoon met het oude reglement gewerkt. Dus met stilstaande nummers en eventueel bijloten na de derde omloop. Nu anders gaan loten en plaatsen met de nieuwe regel wijkt daar te veel vanaf en zou verwarring scheppen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.