Loting op kantoor SNDR voortaan automatisch

19 april 2019 08:06

Vanaf komend seizoen gebeurt de loting voor de eerste omloop op het kantoor van de SNDR door middel van een geautomatiseerd systeem. De organiserende verenigingen en stichtingen hebben hierin geïnvesteerd en daarmee hun eigen wens vervuld én die van vele kortebaanliefhebbers.

De loting kwam vorig jaar november tijdens de Algemene ledenvergadering van de Kortebaanbond ter sprake. De reden was de ontevredenheid bij het publiek dat het was opgevallen dat sommige paarden elkaar vaak tegen kwamen in de eerste omloop. De reden hiervoor was dat er met veel verschillende zaken rekening gehouden moest worden, zoals zelfde eigenaar, trainer en pikeur niet tegen elkaar. Daarnaast moest elke pikeur met twee paarden ook een even en oneven nummer treffen. Omdat de loting tot vorig jaar nog handwerk was, verrichte de SNDR de loting met verschillende stapeltjes waardoor sommige combinaties onbewust al bij voorbaat onmogelijk waren.

Vanaf komend seizoen kan de SNDR alle beperkende factoren invoegen in een systeem. Vervolgens rolt er automatisch een deelnemersveld uit. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk dat paarden een paar keer achter dezelfde tegenstander loten. Het zal echter veel minder vaak voorkomen. Bovendien berust het in dat geval dan op louter toeval.

Tags: , ,

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.