Loting levert geweldige rit op in Wognum

12 mei 2015 06:59

De mensen die vrijdag een bezoek willen brengen aan het Nederlands Kampioenschap kortebaan in Wognum kunnen het beste maar op tijd afreizen naar de Kerkstraat. De loting heeft een zeldzaam mooie rit in de eerste omloop opgeleverd. Regerend Nederlands kampioen Zero Option Lane neemt het op tegen Paard van het jaar 2012 en 2013 Blackpearl Trans R.

De koninginnenrit is de vierde ontmoeting van de middag. Aangezien de eerste start omstreeks half 2 valt (let op: voorgaande jaren was dit 2 uur), treffen deze paarden elkaar waarschijnlijk rond de klok van 2 uur. Zero Option Lane en Blackpearl Trans R troffen elkaar vorige week zaterdag ook al. Toen was het de finale van de kortebaan in Assendelft. Zero Option Lane trok toen aan het langste eind. Puntje van zorg zijn de galoppades van de ruin die de afgelopen jaren al negen kortebanen won. Als hij zijn dag heeft, is Zero Option Lane nauwelijks te kloppen. Blackpearl Trans R is een meer betrouwbaar paard. De merrie uit de stal van Aad Pools won de afgelopen jaren zeven kortebanen.

Het deelnemersveld (met het maximale aantal van 28 paarden) van de kortebaan in Wognum is sowieso om de vingers bij af te likken. ‘Paard van het jaar’ 2014 Co Swagerman (die tevens de kortebaan in 2013 in Wognum won en vorig jaar derde werd) is ook één van de blikvangers. Verder behoren drievoudig kortebaanwinnaar Timmy H, het talent van vorig jaar Donate Groenhof, Edo Venus (al drie keer tweede), de winnaar van vorig jaar Prince of Moor, de grillige Evison en nieuw talent Tamburini tot de favorieten.

Bekijk het deelnemersveld. Bekijk het officiële document van de NDR.

Ben je er niet bij in Wognum maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf vrijdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600
Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.