Loodzware klus Attila tegen vierjarigen

29 augustus 2013 08:50

Wil Attila zijn derde overwinning in Schagen op rij behalen, zal hij boven zichzelf moeten uitstijgen. Als enige paard vanaf 280 meter moet hij maandag de hele middag meters inhalen. De favorieten hebben zelfs tien meter voorsprong. Hen kloppen lijkt een schier onmogelijke opgave.

Bekijk het deelnemersveld.

Na lang wikken en wegen verkiezen wij Cycloon Frejo boven Co Swagerman als favoriet. Bij de trots van de familie Swagerman is het vaak alles of niets en dat leverde hem al drie zeges op. Donderdag won hij nog in Middenbeemster en passeerde daarmee de winsomgrens van 6.000 euro voor vierjarige paarden. Door slim inschrijven (de inschrijving voor Schagen vond plaats voordat de kortebaan van Middenbeemster was verreden) mag hij maandag nog één keer vanaf 270 meter vertrekken.

Cycloon Frejo bewees in Bemmel en De Lier enorm veel speed te hebben. Echter, beide keren werd hij het kortebanen aan het einde van de middag zat en maakte  galoppades. In Bemmel koste hem dit de zege, in De Lier liep het nog net goed af en won hij de koers. Beide keren had hij al een zware koers achter de rug. Bij een minder zwaar koersverloop, achten wij hem bijna onklopbaar.

Onze twee favorieten moeten, in de eerste omloop, wel aan de bak. Amalia Beemd lijkt dit jaar sneller dan ooit, maar is minder betrouwbaar dan vorig jaar. Als hij blijft lopen, kan hij het Co Swagerman zeer lastig maken. Nico Diamond is een betrouwbare kortebaner geworden sinds hij de overstap heeft gemaakt naar de stal van Andries en Frans van der Blonk. Hij mist wellicht de pure speed, maar gaat Cycloon Frejo goed partij geven.

Kampioensstal

Classic Groenhof debuteerde donderdag in Middenbeemster. De merrie is afkomstig uit de kampioensstal van Hugo Langeweg uit Schagerbrug. Ze liet een goede indruk achter en strandde in de derde omloop. Wij denken dat er meer in zit.

Wanneer Attila deze paarden zo lang mogelijk kan ontlopen, kan hij uiteraard wel ver komen. In de eerste omloop treft de ruin Timmy H en de legendarische Huib van der Heuvel. De catchdriver keert na lange tijd weer terug. We zijn benieuwd naar zijn heroptreden. Met Zandbergen Zelf heeft hij een andere outsider voor de kar. Vooral in Stompwijk toonde dit paard aan, potentie te hebben op de kortebaan.

De rit tussen At Full Speed en Yankee Attack kan het hoogtepunt van de eerste omloop worden. Yankee Attack geven wij licht de voorkeur, omdat hij meer betrouwbaar is. At Full Speed springt gemakkelijk, komt niet altijd even lekker weg, maar heeft enorm veel snelheid. Vorig jaar eindigde hij sterk als tweede in Schagen.

Pechvogel

Ook de ritten tussen Every’s Wish en Black Beauty Venus kunnen voor spektakel zorgen. Beide paarden troffen elkaar al in IJmuiden. Toen ging Black Beauty Venus er met de winst vandoor. Every’s Wish begint de pechvogel van het circuit te worden. In vijf starts trof zij louter kortebaantoppers. De eerste keren gaf zij nog goed partij. In haar laatste starts was haar geboden tegenstand beduidend minder. Black Beauty Venus presteert statistisch gezien beter op asfaltbanen. Meestal vielen zijn optredens op klinkers in het water door galoppades. Ook in De Lier bleef hij zaterdag niet vlak. Tegen Cycloon Frejo ging hij in de eerste rit van de benen, om vervolgens na voorsprong te hebben gehad, in de tweede rit alsnog te verliezen. Black Beauty Venus blijft natuurlijk een klassepaard. In optimale vorm doet hij mee voor de winst.

ONZE TIP: 1. CYCLOON FREJO 2. CO SWAGERMAN 3. CLASSIC GROENHOF 4. ATTILA
Outsiders: Black Beauty Venus en Yankee Attack

Foto: www.supersprinters.nl

 

Ben je er niet bij in Schagen, maar wil je wel wat inzetten? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak je weddenschappen!
Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

 

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.