Lisse voor de derde keer Kortebaan van het jaar

24 december 2020 10:56

Kortebaandraverijen.nl heeft Lisse voor de derde keer in de historie benoemd tot Kortebaan van het jaar. De redactie van de website roemt het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de harddraverijvereniging om in dit bijzondere jaar toch een kortebaan te organiseren en vindt het daarom meer dan terecht dat de wisseltrofee naar de Bollenstreek gaat.

Het afgelopen kortebaanseizoen stond in het teken van afgelastingen. Door de coronamaatregelen moest de ene na de andere organisatie zijn kortebaan annuleren. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om een koers op reguliere wijze te organiseren en werden alle kortebanen afgelast. Toch konden de paarden twee keer deelnemen aan een kortebaan. De Renbaan Duindigt bleek een goede uitvalsbasis waar het publiek op anderhalve meter afstand van elkaar de koers kon bekijken.

De kortebaan van Lisse werd dit jaar verreden op de Renbaan Duindigt.

De moeite waard

Het lukte de Kortebaanbond om met (financiële) steun van meerdere verenigingen en stichtingen om op zaterdag 29 augustus de eerste kortebaan te organiseren. Lisse was de enige organisatie die zelfstandig een kortebaan op Duindigt hield. Op donderdag 24 september (de originele datum) werd een koers verreden die sportief zeer de moeite waard was. Daarbij was de aankleding van de baan met bloemen en vlaggen om de vingers bij af te likken. Door de koers ook online aan te bieden met de mogelijkheid om op diverse locaties in Lisse de koers te bekijken, liet de organisatie bovendien veel creativiteit zien.

Omdat de redactie van Kortebaandraverijen.nl de moed en creativiteit van Lisse wil belonen, hebben zij besloten de prijs voor Kortebaan van het jaar in dit rare jaar toch uit te reiken. Normaal hebben de ‘Vrienden’ van de website een stem in de verkiezing. Daarom heeft de redactie besloten hen voor te leggen om Lisse als enige kandidaat voor te dragen voor deze prijs. Dit leverde geen enkele ‘nee’ op. In samenspraak met de Harddraverijvereniging Lisse en Omstreken wordt nu gezocht naar een geschikt moment om de wisseltrofee te overhandigen.

Kortebaan van het jaar

De prijs ‘Kortebaan van het jaar’ is in 2008 in het leven geroepen om de kortebaanverenigingen en -stichtingen te belonen en bedanken voor hun inspanningen. De jury wordt gevormd door de redactie van Kortebaandraverijen.nl in samenspraak met diverse professionals en commissarissen uit de sport. De stem van de Vrienden van Kortebaandraverijen.nl telt voor 50 procent mee. Het is de derde keer dat Lisse de prijs uitgereikt krijgt. Zowel in 2009 als 2010 werd de organisatie al beloond voor hun inspanningen. Vorig jaar behaalde Santpoort de eerste plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.