Lindsey Pegram: ‘Weet niet waar hij de kracht en energie vandaan haalt’

3 juli 2022 11:53

Lindsey Pegram heeft de smaak te pakken. Nadat ze vorige week in Zwanenburg haar eerste overwinning van het seizoen boekte met Jocke Cane, was ze zaterdag met Southwind Raptor de sterkste in Warmond. De pupil van trainer en eigenaar Bert de Boer was op de Herenweg een klasse apart en boekte zijn tiende overwinning op de kortebaan. Pegram sprak na afloop vol bewondering over de twaalfjarige Amerikaan. “Ik weet niet waar hij de kracht en energie vandaan haalt.”

Sinds zijn debuut in Sassenheim in 2017 zijn Southwind Raptor en Lindsey Pegram een onafscheidelijk duo. Aan de hand van Pegram groeide de pupil van Bert de Boer uit tot één van de beste sprinters van het afgelopen decennium en was de ruin op zijn beurt één van de pijlers waarop Pegram haar pikeurskampioenschap van 2018 kon bouwen. Zelfs vijf jaar na zijn eerste start doet Southwind Raptor nog altijd mee om de prijzen. Sterker, in Warmond liep hij één van de beste kortebanen uit zijn loopbaan. Zo werd Ronny Brandt, toch bepaald geen kleintje, weggezet alsof hij stil stond. Na inhaalraces tegen Hasta la Vista en Adiagos Bella moest ook Bankrobber, de verrassing van de middag, er aan geloven. Tijdens de finale had Jet Bianco vervolgens geen schijn van kans en boekte Southwind Raptor zijn eerste overwinning sinds 26 september 2019, toen de ruin won in Lisse.

Pegram was na afloop sprakeloos. “Ik weet niet waar hij de kracht en energie vandaan haalt. Hij ging vandaag fantastisch. Zo had ik niet verwacht dat we Ronny Brandt tijdens de eerste omloop zo gemakkelijk zouden kloppen. Dit was echt genieten.” Door de overwinning is Pegram haar troef door de winsomgrenzen voor dit seizoen kwijt. “Hij moet nu inderdaad verder met een leerlingpikeur, want anders moet hij soms vijftien meter geven. Dat wil ik hem niet aandoen. Ik weet nog niet wie het gaat worden, dat moet ik met Bert (de Boer, red.) overleggen. Hij is de baas.”

Bankrobber (links) zorgde met Lindsey Pegram op de sulky tijdens de tweede omloop voor een flinke verrassing door favoriet Happy New Day (Rick Wester) te verslaan.

Het had weinig gescheeld of Pegram had ook met haar tweede deelnemer de finale gehaald. Bankrobber kwam pas voor de tweede keer in actie op de kortebaan, maar was een openbaring, vond ook Pegram. “Het is een heel fijn paard om te rijden. Hij kan snel starten, maar is vervolgens wat lui. Dan blijft hij bij zijn tegenstander plakken. Jet Bianco kan een behoorlijk voetje draven, maar hij versloeg haar toch overtuigend. Ik had daarom ook niet gedacht dat Southwind Raptor hem zou kunnen verslaan tijdens de halve finale.”

Bankrobber versloeg Jet Bianco tijdens de eerste omloop én de derde omloop, maar toch eindigde de zesjarige merrie in de einduitslag voor Bankrobber. Pegram legt zich er bij neer. “Dat is nu eenmaal het systeem. Het is een idee en dat moet nog verder worden uitgewerkt. Pas na het seizoen kunnen we er over oordelen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.