Lindsey Pegram voorlopig in de lappenmand

11 juli 2022 14:06

Na twee opeenvolgende overwinningen in Zwanenburg en Warmond verscheen Lindsey Pegram in Egmond aan den Hoef en Hoofddorp niet aan de start. De kortebaankampioene van 2018 bracht namelijk enkele nachten door in het ziekenhuis, maar is sinds zaterdag gelukkig wel weer thuis. Een rentree op de kortebaan lijkt voorlopig nog niet aan de orde te zijn.

“Nee, het gaat niet goed”, vertelt Lindsey Pegram aan de telefoon. “Ik weet er eigenlijk niet veel meer van. Woensdagavond voelde ik me niet lekker, maar ben gewoon gaan slapen. Donderdagochtend ben ik bij de huisarts geweest en ben ik direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een tekort aan natrium geconstateerd en kreeg ik meteen allerlei zouten toegediend. Na anderhalve dag kwam ik weer enigszins bij mijn positieven. Uit scans bleek bovendien dat ik een ingezakte wervel heb. Tot woensdag heb ik daar nooit last van gehad. Ik heb ook geen idee hoe het zo is gekomen. Dat wordt nog onderzocht.”

Sinds zaterdag is Pegram weer thuis. “Ik mag en kan eigenlijk niet meer dan alleen maar op de bank zitten. Zowel het tekort aan natrium als die wervel hebben allerlei neurologische effecten. Ik ben in afwachting van de laatste uitslagen van verschillende scans. Daaruit zal ook moeten blijken hoe nu verder te gaan. Een operatie of een korset of iets dergelijks. Ik heb een vrij hoge pijngrens en kan heus wel een stootje hebben, maar ik slik momenteel zeer flinke pijnstillers. Alles bij elkaar is het zeer verdrietig.”

De kortebaan van Hoofddorp, waar haar paarden Eliot Charisma en Southwind Raptor beslag legden op de eerste twee plaatsen, bezorgde Pegram een flinke oppepper. “Ik heb enorm genoten. Natuurlijk had ik ze allebei het liefst zelf gereden, maar de mannen hebben het super gedaan.”

De redactie van Kortebaandraverijen.nl wenst Lindsey vanaf deze plek heel veel beterschap en een spoedig herstel toe!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.