Lindsey Pegram: ‘Speciaal voor mij naar Roden’

27 september 2018 10:05

Lindsey Pegram kan donderdag in Lisse al het kampioenschap bij de pikeurs pakken. Deze uitgangspositie verwierf ze dankzij de winst woensdag in Roden met Eliot Charisma. Daarmee was de trip naar de Norgerweg precies volgens plan verlopen.

“Mark (de Jong red.) is speciaal voor mij en de punten met Eliot naar Roden gekomen. Super natuurlijk”, vertelt Pegram na afloop. “Het oorspronkelijke plan was om naar Joure te gaan maandag. En daar is hij nu uitgeloot. Dus het heeft zo moeten zijn.”

Wanneer Pegram donderdag wint in Lisse en Manon Pools niet bij de eerste drie rijdt, is de eerste gouden helm binnen. Desondanks rekent ze zich nog niet rijk. “Je kunt de dag pas prijzen als het avond is. Wanneer Manon eerste en twee wordt, pakt ze zo acht punten en kan het nog spannend worden.”

Vrachtwagen

Ook trainer De Jong was na afloop erg blij met de winst. “Het is super zoals hij gaat. Hij rijdt zo hard het startvak uit en dan heeft hij onderweg ook nog een versnelling. Het grote verschil met vorig jaar is dat hij nu door heeft hoe het werkt. Bij zijn eerste start dit seizoen in Sassenheim zag ik direct zijn potentie, hoewel ik hem vorig jaar in Utrecht ook al goed vond gaan. Het was even zoeken naar de juiste balans. Nu wij deze voor hem hebben gevonden, is het puur genieten.”

Vanwege de lange reis reed Eliot Charisma mee met de vrachtwagen van Jeroen Engwerda. “Hij kan niet langer dan anderhalf uur met de trailer reizen. Daarom hebben we het zo geregeld. Hij heeft comfortabel gereisd. Dat heeft zeker geholpen vandaag.”

Hij heeft comfortabel gereisd. Dat heeft zeker geholpen vandaag

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.