Lindsey Pegram slaat dubbelslag in IJmuiden

18 juli 2019 18:31

Lindsey Pegram heeft donderdag de kortebaan van IJmuiden gedomineerd. Ze won met Southwind Raptor de koers en reed ook Calistokingsdeep naar de finale. Voltigeur d’Amour en John de Leeuw eindigden als derde voor Fabrys Chris (Manon Pools).

De hardste rit van de middag kreeg Southwind Raptor in de eerste omloop. Favoriet Panic Launcher dwong Southwind Raptor tot een kamprit en een uiterste krachtinspanning, maar uiteindelijk mocht de pupil van trainer Bert de Boer door. Daarna volgden Ursy Flying, Hero Baldwin en Voltigeur d’Amour. Tijdens de halve finale maakte hij op imponerende wijze tien meter goed. Al had hij over geluk niet te klagen. In de kamprit maakte Southwind Raptor een paar misstapjes maar mocht door.

De winst is binnen voor Southwind Raptor en Lindsey Pegram.

Keuze

Voor de finale koos Pegram voor Southwind Raptor en gaf Calistokingsdeep over aan Wim van der Mespel. Het lukte de Leidschendamse pikeur aardig om in de buurt te blijven van de uiteindelijke winnaar, maar inhalen zat er niet in. Het betekende de eerste kortebaanzege van Southwind Raptor dit seizoen. De tweede plaats was een mooie beloning voor Calistokingsdeep, die eveneens een sterke koers had gelopen. Ook hij had in de halve finale tien meter goedgemaakt op zijn tegenstander. Fabrys Chris zag Calistokingsdeep halverwege al langszij komen.

Voltigeur d’Amour eindigde als derde. De troef van Stal de Groningers had in zijn eerste drie starts nog niets laten zien, maar geholpen door een startontheffing van vijf meter en John de Leeuw op de sulky liep de vosruin een sterke koers. In de halve finale verloor hij van Fabrys Chris, maar na terugloting kon hij alsnog het brons binnenhalen. Fabrys Chris moest genoegen nemen met de vierde plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.