Lindsey Pegram: ‘Misschien moest hij het nog leren’

25 juni 2022 23:32

Het nam wat tijd in beslag, maar zaterdag loste Jocke Cane eindelijk zijn belofte in. De negenjarige ruin was tijdens de finale te sterk voor de verrassend sterk debuterende Mr Bathuan Byd en boekte op de prachtige nieuwe locatie in Zwanenburg zijn eerste overwinning. Voor zijn pikeur Lindsey Pegram kwam de zege uit de lucht vallen. “Misschien moest hij het nog leren.”

Na de kortebaan van Assendelft stond het vrijwel vast dat Jocke Cane zich snel in de winnaarsring ging melden. De nieuweling van eigenaar Piet Siderius en trainer Appie Bosscha liep een dijk van een koers en finishte, ondanks zijn gebrek aan ervaring, als tweede. In Wognum en Venhuizen viel hij vervolgens tegen en in Beverwijk toonde hij donderdag weinig verbetering. In Zwanenburg viel alles ineens op zijn plek. Alleen Hequejuela wist de ruin een rit af te snoepen, maar verder kwam Jocke Cane geen moment in de problemen.

Opgestoken

Een overwinning die ook zijn pikeur Lindsey Pegram niet zag aankomen. “Hij viel me niet mee in Beverwijk. Misschien was het de warmte, want hij was vandaag een stuk beter. Hij heeft geen fout gemaakt. Misschien moest hij het nog leren. In Assendelft ging het voor een eerste keer heel goed, maar had hij telkens die vijf meter voorgift en heeft hij bijvoorbeeld niet samen hoeven draaien. Daar heeft hij toen weinig opgestoken.”

Pegram constateert dat de kortebaan het moeilijk heeft. In Zwanenburg verschenen slechts veertien paarden aan de start, het laagste aantal in 45 jaar. Volgens de kortebaankampioene van 2018 komt de overwinning daarom Piet Siderius, de eigenaar van Jocke Cane, meer dan toe. “Piet is een gouden eigenaar en verdient deze zege. Hij investeert in de sport en dat is op dit moment heel belangrijk. Dat geldt ook voor Michel Roggen. Het zijn liefhebbers en de sport heeft hen nodig. Er wordt wel eens gezeurd dat ze te veel paarden aan de start hebben, maar we kunnen momenteel niet zonder ze.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.