Lindsey Pegram: ‘Hij wist precies wat hij moest doen’

17 mei 2022 09:39

Assendelft is als eerste kortebaan van het seizoen vaak het decor van een strijd tussen de ervaren kortebaanpaarden. Voor debutanten rest meestal niet meer dan een bijrol. Jocke Cane trok zich niets aan van dit gegeven en haalde tijdens zijn debuut op de kortebaan meteen de finale. Zijn pikeur Lindsey Pegram was onder de indruk van de negenjarige ruin. “Hij wist precies wat hij moest doen.”

Pegram merkte op het nieuwe parkoers over de Beemsterstraat al snel dat ze een prima paard voor haar kar had staan. “Tijdens het voorwerken kreeg ik al door dat hij het kon. Hij is slim, rustig en luisterde goed. Hij wist precies wat hij moest doen.” Wat heet, want op weg naar de finale rekende de pupil van trainer Appie Bosscha af met ervaren kortebaners als Ronny Brandt, Hero Baldwin en Gaya Vip.

Vooraf getekend

Tijdens de finale moest de Zweed na een kamprit tegenstander Coktail Bar voor laten gaan. “Tijdens de kamprit moest ik hem rustig op de been brengen, terwijl Mats (Wester, red.) op het licht startte”, legt de kortebaankampioene van 2018 uit. “We liepen daarom gelijk een verloren rit. Met een tweede plaats ben ik echter dik tevreden, daar hadden we vooraf voor getekend.”

Hoewel Jocke Cane voortaan vanaf de basisafstand moet starten, in Assendelft profiteerde hij -net zoals tegenwoordig alle paarden welke nog geen winsom hebben op de kortebaan- van een startontheffing van vijf meter, ziet Pegram de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Hij heeft laten zien dat hij snelheid heeft. Hij moet alleen nog wat handiger worden aan de start.”

Luister hier het hele interview terug, waarin Lindsey Pegram ook terugkijkt op haar optreden met Southwind Raptor.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.